13 maart 2013 

Ook journalisten zoeken op twitter

Ook journalisten zoeken op Twitter

Zoeken op Twitter. Jij doet het wellicht naar leuke mensen, gadgets of klanten. Maar je bent niet de enige, ook journalisten doen het! 

Een voorbeeld: journalist zoekt via Twitter een gepeste vrouw voor een interview

Via Twitter vroeg een Belgische! journaliste naar een vrouw die vroeger is gepest. Een van mijn contacten: Peter van Bergen reageerde hierop en noemde mijn naam. Zo snel en succesvol kan sociale media zijn!

En zo zat ik twee weken later in de auto richting Antwerpen. Naar het plaatsje Kontlich waar ik een ”wegbeschrijving” voor had ontvangen. Dat was de eerste keer dat ik in België rondreed. Het was een waar avontuur. Ook daar is het verschil in cultuur direct voelbaar, ook al is het niet direct zichtbaar. Via Twitter zoeken naar iemand die je gaat interviewen gaat prima, maar de realiteit in Nederland en België is anders.

Ook publicitair is het anders. Achternamen worden daar namelijk uit interviews geknipt!?! Wat zonde! Daar ging mijn branding. Gelukkig heeft mijn designer Dennis Hardes van www.kuhasa.nl daar een oplossing voor gevonden: erbij zetten.

Zoeken op Twitter, iedereen doet het. Maar wat heeft dit jou ooit opgeleverd?

journalisten zoeken op Twitter PR voor ondernemers met je bedrijf in de media persbericht schrijven nieuwswaardigheid

Je las een artikel van Jennifer Delano, freepublicityspecialist en pr-expert

Benieuwd wat free publicity kan doen voor jouw bedrijf? Start met opvallen!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Peter
Door

Peter

op 13 Mar 2013

Leuk dat het heeft gewerkt. Ik blijf je aanbevelen. Voor mij is er maar 1 echte PR professional;-)

Flair België publiceert interview Jennifer Delano
Paul Brouns
Door

Paul Brouns

op 14 Mar 2013

Paul Brouns • Goede vraag! Als freelance vormgever heb ik er in elk geval nog geen directe opdrachten uit gehaald. Behalve dan dat ene opdrachtje vorig jaar: en een maand later bleek het bureau failliet te zijn. Ik kom er bijna alleen maar meldingen tegen van freelance.nl en aanverwante sites. Wat heeft het wél opgeleverd? Het is voor mij als creatief vooral een handige bron voor nieuwe ontwikkelingen, vakkennis en inspiratie.

Reactie plaatsen