14 juni 2024 

Op bezoek bij de Content Talk podcast van Aurélie Veltema

Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om aan te schuiven bij de Content Talk podcast van Aurélie Veltema. Het was een gezellige en verhelderende opname waarin we dieper ingingen op diverse kansen binnen mijn vakgebied public relations (PR). In deze blog deel ik graag een samenvatting van de belangrijkste vragen die Aurélie stelde, zodat je weet dat je de podcast wil beluisteren.

De reis in de PR-wereld

Aurélie vroeg me naar mijn eigen reis in de PR-wereld. Het was een mooie gelegenheid om mijn verhaal te delen over hoe mijn passie voor verhalen vertellen en het verbinden van mensen met merken mij naar de PR bracht. 

In de podcast vertel ik hoe ik uiteindelijk terecht ben gekomen bij het organiseren van free publicity voor zakelijke dienstverleners. We spraken over het groeiproces van PRGoeroes: van het werken als solopreneur/zzp’er tot het opbouwen van een team van getalenteerde mensen die dezelfde passie voor PR delen.

Waarom heb ik de Free Publicity Podcast opgezet?

Aurélie en ik bespraken ook hoe belangrijk het is om vragen van luisteraars te beantwoorden. Het zorgt voor een interactieve en educatieve ervaring voor zowel de vragenstellers als andere luisteraars. Dit maakt PR toegankelijker en begrijpelijker voor een breder publiek. 

Aurélie vroeg naar een specifieke aflevering waarin een ondernemer tijdens een interview compleet van het verhaal afweek en daarmee een negatieve indruk achterliet. We spraken over de lessen die hieruit te leren waren.


Wanneer begin je nu met PR?

We bespraken ook welk advies ik beginnende ondernemers kan geven. Het belang van gewoon beginnen met PR, hoe klein ook. Ook internationale PR-kansen kwamen aan bod. We spraken over het belang van goede voorbereiding, vooral bij interviews in een andere taal. Ik gaf ook een voorbeeld van een Engelstalige podcast die heel anders verliep dan verwacht.

Persbericht templates? 

Aurélie vroeg naar het gebruik van templates voor persberichten. We bespraken hoe templates een handige start kunnen zijn, maar dat voor belangrijke lanceringen een professioneel persbericht vaak beter is. Een goed geschreven persbericht maakt een sterke eerste indruk en kan het verschil maken in de media-aandacht die je krijgt. Hier vind je er zeven.

Mijn dromen en toekomstplannen kwamen ook aan bod. Het is mijn ambitie om op grotere podia te staan en in grotere podcasts te verschijnen, zodat ik mijn kennis en ervaring met een breder publiek kan delen en meer mensen kan inspireren en helpen met hun PR-strategieën. De rest kun je beluisteren in de Content Talk podcast. Die is hier te vinden.

Beluister de Content Talk podcast van Aurélie Veltema

Jennifer Delano als gast in jouw podcast? Neem contact op via www.jenniferdelano.nl/contact 

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen