24 juni 2024 
in promo

Podcast DutchTechOnHeels gelanceerd tijdens CompTIA Benelux

Op 22 mei vond het CompTIA Benelux-event plaats in Utrecht, waar de lancering van de podcast DutchTechOnHeels, een belangrijk initiatief voor vrouwen in de techindustrie, plaatsvond.

Lancering van de podcast DutchTechOnHeels

Tijdens het evenement werd de Engelstalige podcast van DutchTechOnHeels met trots geïntroduceerd. Dit online platform, dat zich richt op de zichtbaarheid van vrouwen in de techindustrie, biedt nu een nieuwe plek om vrouwelijke leiders op c-level te ontdekken. In de podcast delen inspirerende vrouwen in de techsector, zoals Nathalie Brähler, Marjolein Pordon en Valérie Vernout, hun verhalen en ervaringen.

DutchTechOnHeels werd opgericht met als doel het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwen in de techwereld. Waarom een podcast? “We dachten dat het opzetten van het platform dé manier was om vrouwen in tech zichtbaar te maken, maar er ontbrak nog een element. Daarom zijn we op zoek gegaan naar c-level vrouwen in tech en lanceren we de DutchTechOnHeels podcast.”

In een industrie die nog steeds grotendeels door mannen wordt gedomineerd, is het essentieel om getalenteerde vrouwen een podium te bieden. DutchTechOnHeels wil een vrouwelijk perspectief toevoegen aan deze branche en jonge meisjes laten zien dat een carrière in tech ook voor hen mogelijk is.

Onderzoek toont het al aan: “Slechts 22% van alle technische functies bij Europese bedrijven wordt vervuld door vrouwen, volgens een analyse van McKinsey. DutchTechOnHeels wil dit veranderen door naast een positief informatieplatform, met nieuws over technologische ontwikkelingen, relevante evenementen en carrièremogelijkheden, ook inspirerende interviews met vrouwelijke leiders te laten horen via podcasts.”

Tijdens het CompTIA Benelux-event in Utrecht werd de DutchTechOnHeels podcast officieel gelanceerd. Jennifer Delano lanceerde de podcast te midden van de organisatoren en bezoekers van CompTIA Benelux tijdens haar talk “Empowering Women in Tech”. Hierin vertelde ze over de verschillende mogelijkheden om jezelf te laten zien en je stem te laten horen in de techindustrie. Hierin besprak ze de verschillende mogelijkheden om jezelf zichtbaar te maken en je stem te laten horen in de techindustrie.

Op 22 mei vond het CompTIA Benelux-event plaats in Utrecht, waar de lancering van de Podcast DutchTechOnHeels, een belangrijk initiatief voor vrouwen in de techindustrie, plaatsvond. Jennifer Delano lanceerde de podcast.

Over DutchTechOnHeels

DutchTechOnHeels is een platform dat niet alleen de zichtbaarheid van vrouwen in tech vergroot, maar ook een community creëert waarin zij elkaar kunnen ondersteunen en inspireren. Sinds 22 mei 2024 is hier de DutchTechOnHeels podcast aan toegevoegd. Deze podcast is beschikbaar op alle grote podcastplatforms, waaronder Spotify en Apple Podcasts.

Kartin Giza over Jennifer Delano's presentatie bij DutchTechonHeels

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen