arrow_drop_up arrow_drop_down
29 november 2018 

Stel je eens anders voor

Deze maand was ik als spreker op bezoek bij ZOOOM’s meeting over ondernemerschap. Er waren naast mij twee andere sprekers: Barry Kouer van Honescon en Herman Poort van Quito. Barry vertelde over de kansen van ondernemerschap. Zijn belangrijkste tips zijn: benadruk de voordelen van uw bedrijf. Gebruik spreektaal, zodat iedereen jouw boodschap begrijpt. Daarnaast: verkoop jezelf en niet de dienst die je levert. Dit gaat vaak mis. Veel mensen schuiven graag hun bedrijf, maar niet zichzelf naar voren. Dat werkt dus niet. Promoot jezelf, niemand is ge├»nteresseerd in hoe jouw bedrijf heet.

Stel je eens anders voor
Daarnaast gaf hij als tip om niet de standaard voorstelronde te doen de volgende keer. Vertel niet meer dat je bijvoorbeeld logo’s designed. Maar vertel dat je de wereld mooier maakt. Ooit sprak ik met een belastingadviseur. Zij vertelt niet dat ze belastingadviseur is, maar dat ze zorgt dat ondernemers lekker kunnen slapen. Daar is geen woord aan gelogen, maar het klinkt heel wat beter.

Saai product? Creatieve campagne!

Spreker Herman Poort sprak over de marketing van bedrijven en dat je daar wat creatiever over mag denken. Hij liet een voorbeeld zien van een niet zo hip product, met wel een heel grappige campagne. Maar ook vertelde hij dat hij sniper marketing inzet om specifieke mensen te bereiken in bedrijven, met wie je normaliter niet zomaar om de tafel komt.

Op zoek naar nieuws
Als einde van de meeting mocht ik wat vertellen over de mogelijkheden van pr. Ik heb verteld wat een bedrijf nieuwswaardig maakt. Daarna hebben we geoefend. Iedereen moest een titel bedenken voor een persbericht voor zijn of haar bedrijf. Toen we het rijtje afgingen bleek van de tientallen titels er slechts 3 tot 5 echt potentieel nieuwswaardig te zijn. Zo bleek maar weer dat pr echt een vak is.

De dag werd afgesloten met een borrel en het bleef nog lang erg gezellig.

Na afloop op social media:

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!