30 augustus 2023 
in boeken

Zichtbaarheid, groeien en leidinggeven: boekrecensie 'Hoera, ik ga leidinggeven'

Tijdens mijn vakantie las ik Hoera, ik ga leidinggeven! van Lennart van der Kraan. Een aanrader als je je leiderschapsvaardigheden wilt verbeteren en je carrière een boost wilt geven.

Een paar maanden geleden ontmoette ik Lennart van der Kraan tijdens het netwerkgala van managementboek.nl. Op dat moment schommelde mijn boek Nee zeggen loont tussen de eerste en tweede plaats in de Managementboek top 100. Lennarts boek, Hoera, ik ga leidinggeven!, was eerder uitgegeven door dezelfde uitgeverij, Van Duuren Management. 

We raakten in gesprek over elkaars vak en boeken. Lennart vertelde over zijn passie voor leidinggeven en zijn wens om het leiderschapsniveau flink te verhogen. Ik riep meteen: ‘Kom maar door met dat boek!’ 

Tijdens mijn vakantie las ik Hoera, ik ga leidinggeven! in één ruk uit. Hoewel het boek niet helemaal aansluit bij ondernemers (die opdrachtgevers zijn in plaats van werkgevers), is het nog steeds erg waardevol. 

Over Hoera, ik ga leidinggeven

In Hoera, ik ga leidinggeven! neemt Lennart van der Kraan je mee vanaf het moment dat je wordt gepromoveerd tot leidinggevende. Hij deelt hoe je ervoor zorgt dat anderen je als leider accepteren, hoe je mensen enthousiast maakt voor je plannen en hoe je samen met je team stappen vooruit zet. 

Slimme leestips

Waar ik heel blij van werd, is dat Lennart me in het boek ook meeneemt langs alle relevante boeken en wat je daar als leider uit kunt halen:

  • De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen R. Covey) – Dit is een must-read. Als je ergens tijd kunt vinden om het te lezen, zou ik het nu alvast klaarleggen. 
  • Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt (Dale Carnegie)- Ik had er nog nooit aan gedacht om deze strategieën zakelijk in te zetten.
  • Grip (Rick Pastoor) – Dit is een populaire Nederlandse bestseller en een ontzettend fijn boek om helemaal door te lezen. Het gaat over het beter beheren van je e-mails, taken, to-dolijstjes, social media en al die andere werkgerelateerde en minder werkgerelateerde dingen die je moet doen.

Zelfkennis, interesse en ontwikkeling

Volgens Lennart van der Kraan is leidinggeven een mix van zelfkennis (inclusief erkennen van fouten), interesse in de organisatie en het team, leiderschap tonen, en openstaan voor nieuwe dingen en voortdurend willen leren en groeien. 

Als je leiding geeft en dieper wilt gaan, dan is Hoera, ik ga leidinggeven! het boek voor jou. Het leest prettig, bevat interessante opdrachten en handige structuren om gesprekken met collega's, je baas en andere betrokkenen te voeren. De passie spat ervan af.

Inspireer anderen

Tip: Geef dit boek ook aan je baas of die ene collega. Misschien leren zij ook iets waar jij van kunt profiteren.

Ontdek meer

Wil je meer weten? Bestel Hoera, ik ga leidinggeven! op Managementboek.nl.

Heb je mijn boek Nee zeggen loont nog niet gelezen? Waar wacht je op? Bestel jouw exemplaar nu en ontdek hoe krachtig het kan zijn om af en toe nee te zeggen tegen lastige klanten. 

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen