15 juli 2015 

Vrijwilligerswerk als ondernemer: do's en don'ts

Vrijwilligerswerk als ondernemer: do’s en don’ts

Vrijwilligerswerk als ondernemer – Het worden er gelukkig steeds minder, maar af en toe komt er weer eentje langs. Iemand die denkt dat jij als ondernemer gratis voor hem gaat werken. Dat jij er als vrijwilliger voor hem tegenaan gaat, omdat je… ja, waarom eigenlijk? Alsof mijn tijd minder kostbaar is dan die van een ander. Vrijwilligerswerk verrichten als ondernemer kan, maar wees selectief. Doe het als je er de tijd voor hebt. En je kunt er dan maar beter heel veel van leren óf er heel blij van worden.

Zelf doe ik aan twee soorten vrijwilligerswerk

Allereerst stop ik veel energie in mijn strijd tegen pesten. Of beter gezegd: het voorkómen van pesten! Binnenkort komt er met betrekking tot dit onderwerp een methode op de markt, die ik samen met een handvol vrouwen heb ontwikkeld. Kortom: je krijgt hier snel meer informatie over! Ga gerust naar www.pestenisnietleuk.nl om jezelf alvast op de maillijst te zetten. Dan weet je zeker dat je straks helemaal op de hoogte bent.

Verder ben ik als vrijwilliger intensief betrokken bij mijn kerk. Onlangs hebben we een leuk succesje geboekt. Naar aanleiding van de wens om samen te werken, besloten meerdere Zaanse doopsgezinde kerken om hun krachten te bundelen en samen op te gaan trekken. Een mooi gevolg daarvan is de (gezamenlijke) website www.doopsgezindzaanstreek.nl. Hierop zijn alle eigen én alle gezamenlijke diensten te vinden. Het plan is om meer gezamenlijke activiteiten te organiseren. Daarnaast zoeken deze kerken bijvoorbeeld samen naar een passende predikant.

Ik hoop dat ik je niet hoef uit te leggen, dat het heel wat voeten in de aarde heeft gehad om een dergelijke website te realiseren. En dat dat echt niet in één maand lukt, hoe goed de intenties ook zijn. De betrokken partijen gaan bij zo’n intensieve manier van samenwerken natuurlijk niet over één nachtje ijs. Kortom: er is flink wat werk verzet en ik ben blij dat er weer een stap is gezet in de goede richting.

Denk er goed over na voordat je ja zegt

Vrijwilligerswerk heeft dus twee kanten. Waarom ik me inzet voor de twee bovengenoemde onderwerpen zal je duidelijk zijn. Maar persoonlijk begrijp ik niet, waar sommige ondernemers het lef vandaan halen om – zonder gêne – zo maar iedereen te vragen om zijn diensten te leveren ‘als vrijwilliger’. Denk er goed over na voordat je ‘ja’ zegt in antwoord op zo’n vraag. Wanneer mensen (goed) betalen voor jouw werk, wordt jouw inzet vaak ook beter gewaardeerd. Gebruik je tijd goeden wees selectief met vrijwilligerswerk. Realiseer je, dat jij als ondernemer in jouw kostbare tijd geld hoort te verdienen in deze uren.

Wat zeg jij als ze jou als vrijwilliger vragen?

Is jouw vrijwilligersverhaal nieuwswaardig?

Wat je droom ook is, free publicity op televisie, de radio, in (online) magazines en kranten tilt jouw bedrijf gegarandeerd naar het volgende niveau. Ben jij ondernemer, doe jij vrijwilligerswerk en mag iedereen daar meer over weten? Ik help je graag! Samen schrijven we het perfecte persbericht en zorgen we ervoor dat het bij de juiste mensen terechtkomt.

JA, ik wil impact maken met mijn verhaal!

Ik ben Jennifer Delano, pr-agent en freepublicityspecialist. Ben je benieuwd wat publiciteit voor jou kan doen? Plan een vrijblijvend, gratis 15-minutengesprek in en informeer naar de mogelijkheden. Ik help je graag!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen