arrow_drop_up arrow_drop_down
25 februari 2016 
in pers

Tekstschrijvers kunnen geen persberichten schrijven

Afgelopen maand zag ik het weer: tekstschrijvers kunnen geen persberichten schrijven. Eventuele zeldzame uitzonderingen daargelaten. Ik ben ze namelijk nog niet tegengekomen. Wat ik bedoel hiermee: het schrijven van een persbericht dat daadwerkelijk gepubliceerd wordt is een vak dat vooral weggelegd is voor mensen die zich bezighouden met public relations. Mensen die staan aan de kant van de klant, niet aan de kant van de krant/media.

Op LinkedIn zag ik bij een kennis een persbericht voorbijkomen waardoor ik bijna moest huilen. Het was zo slecht dat ik bereid was een flinke weddenschap aan te gaan dat het niet gepubliceerd zou worden. Ik dacht dat hij het persbericht zelf had geschreven, maar ik was in shock toen ik hoorde dat een ‘professionele’ tekstschrijver het als ‘uitstekend persbericht’ had verkocht aan zijn klant. Dat zie ik weleens vaker. Zoals een kennis van mij aan een menukaart kan zien of een restaurant het gaat halen, kan ik aan een persbericht zien of dit wel of niet direct de prullenbak in gaat. Daar zouden wat meer mensen gebruik van mogen maken … Mail mij jouw persbericht eens toe!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!