arrow_drop_up arrow_drop_down

Social Media Zakelijk

Social Media Zakelijk. Hoe zorg je dat je zakelijk wat op social media te melden hebt? Daar is een simpel stappenplan voor. Hier zijn de 12 stappen waarop je jouw zakelijke social media kunt vullen met interessante content.

Social Media Zakelijk tip 1 Nieuws maken
Nieuws maken is de eerste stap naar een interessante vulling van jouw zakelijke social media. Heb je een leuk onderzoek gedaan? Een andere mening dan de rest van jouw collega’s?

Social Media Zakelijk tip 2 Bericht naar de klanten
Zodra duidelijk is welk zakelijk nieuws je naar buiten wilt gaan brengen. Eerst het nieuwtje naar jouw klanten!

Social Media Zakelijk tip 3 Persbericht met foto’s en video naar de media
Daarna wordt het tijd de media te laten weten wat voor nieuws je hebt te melden. Niet bij elk soort nieuws is er een persbericht nodig, maar het zou zomaar kunnen. Lokale media kan interessant zijn, of juist voor vakbladen. Stuur daarbij natuurlijk foto’s en waar mogelijk videomateriaal mee.

Social Media Zakelijk tip 4 Zakelijke vrienden persbericht sturen
Daar heb je vrienden voor. Om jou te helpen, ook zakelijk en ook voor jouw social media. Stuur het nieuws door middel van een persbericht door naar ze. Wellicht kunnen zij het delen op hun platform en op hun social media.

Social Media Zakelijk tip 5 Partners
Wie heeft er alle reden om jou te helpen met jouw succes? Jouw zakelijke partners. Zij bestaan gedeeltelijk omdat jij bestaat. Stuur hen ook het nieuws en vraag hen mee te helpen met het pushen! Vraag hen: deel jij dit ook op social media?

Social Media Zakelijk tip 6 Perssites
Perssites – plaats het bericht op zakelijke persberichten sites. Deze plaatsen het op social media, maar ook jij kan succesvol gepubliceerde persberichten op jouw zakelijke social media plaatsen. https://jenniferdelano.nl/persbericht-publiceren/

Social Media Zakelijk tip 7 Perslijst
Hopelijk heb je een geweldige perslijst. Een lijst met journalisten die je ooit hebben benaderd of die schrijven over jouw vak. (Ineens voel ik inspiratie opkomen voor een nieuwe blog.) Mail deze mensen jouw nieuws door!

Social Media Zakelijk tip 8 Printscreens opslaan
Maak van elke publicatie een afbeelding, oftewel een printscreen. En publiceer deze, zoals ik deze op de Facebook heb gezet: https://www.facebook.com/jenniferdelano/media_set?set=a.10150927949123028.444254.802653027&type=3  Dit goede nieuws kun je natuurlijk weer delen op social media.

Social Media Zakelijk tip 9 Facebook, Instagram, Twitter, Google+, mailen , website
Nieuws is gemaakt om te delen! Zet nu jouw zakelijke nieuws in om: leuke berichten voor op jouw zakelijke social media: Facebook, LinkedIn en Google+. Maak van jouw nieuws een goede foto en plaats deze op Instagram, Facebook en Google+.  (Met een link naar jouw website erbij.)

Zakelijke Social Media – je kunt het wel aanmaken, maar je hebt er pas wat aan vanaf het moment dat je ermee aan de gang gaat! Heb jij nog een tip? Deel hem als reactie hieronder!

Over de schrijver
Jeanet G. Bruining
Door

Jeanet G. Bruining

op 2 June 2014

@Jennifer, dank voor je verhaal. De uitvoering loopt automatisch, het grootste struikelblok ligt voor stap 1. H O E M A A K J E N I E U W S ?

Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!