11 juli 2013 

Optimalisatie Websites

Optimalisatie Websites. Laatst had ik contact met een van de ondernemers die voor een PR Plan kozen tijdens http://www.waaromkenikjeniet.nl. In het PR Plan had ik ook SEO check georganiseerd. Een van de partnerbedrijven waarmee ik werk heb ik gevraagd of hij een blik wilde werpen op zijn website. Hij gaf zijn bevindingen door. Hierna bood hij zijn hulp aan. De ondernemer mailde terug ‘al een blog te hebben’. Dit is top, maar SEO en bloggen zijn twee verschillende dingen. En wat het de optimalisatie van websites hiermee te maken?
Optimalisatie (het op orde maken) van websites om vindbaarheid te bevorderen is SEO. SEO komt van Search Engine Optimalisation. Dit vertaalt zich naar het zo zorgen voor optimalisatie dat zoekmachines jouw zo hoog mogelijk of als hoogstgeplaatste resultaat zien.
Bloggen is een van de manieren hiervoor. Met bloggen verander je niet de instellingen van jouw websites, en ben je niet bezig met optimalisatie. Bloggen is natuurlijk wel top!  Maar lekker bloggen, maakt nog niet dat je bovenaan komt te staan. En dat is iets anders dan wat een SEO-professional doet.
De optimalisatie van je websites voor zoekmachines doet iemand door eerst te kijken waarop jij kan scoren. Welke woorden moeten terugkomen in jouw blogs en op jouw website / websites om jouw hoger te krijgen in google? Daarnaast zijn er instellingen die hij voor jou instelt zodat jij hoger komt en jouw blogs ook hoger komen. Hoe hoger ze staan – hoe meer traffic – hoe meer mensen contact opnemen – hoe meer verkoop. En jouw blogs en video’s kunnen daar enorm mee helpen.
Is het verschil tussen bloggen en SEO zo duidelijk?
En waar blog jij over?
Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Rick
Door

Rick

op 12 Jul 2013

Hallo Jenniffer, Het verschil tussen bloggen en SEO is zeker duidelijke geworden. Mijn eigen blog is: www.empowernetwork.com/rickthunder Ik blog over wat ik allemaal leer op het gebied van SEO, internet marketing en alles wat daar bij komt kijken. Met vriendelijke groet, Rick

Monique Vee
Door

Monique Vee

op 17 Sep 2013

Ik heb je website nog niet nader bekeken, omdat ik je nog niet ken, maar misschien binnenkort toch contact opnemen, nadat ik je site heb gelezen en weten waar het over gaat.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down