29 april 2013 

Interview checklist: zo geef jij je allerbeste interview

Interview checklist: zo geef jij je allerbeste interview

Interview checklist – Gisteren was ik een halve dag in Amsterdam voor KRO-opnames. Het was wel geen interview, meer een speech, maar de checklist was hetzelfde. Bij elke vorm van televisie-opnames komt namelijk dezelfde checklist voorbij. En graag wil ik die even met je delen.

1. Tekst

Eerst start je met je tekst. Zorg dat je deze uit je hoofd kent, maar neem vooral je checklist mee met wat je je interview terug wil hebben.

2. Kleding. 

Zorg dat je de juiste kleding aanhebt, mocht het echt designkleding zijn: een kledinghoes eromheen en meenemen. Let op: zorg dat er geen keuze is in de kleding die je aan wilt trekken en je aan hebt. Een stylist stelt vaak het setje voor dat je níet aan wilt hebben.

3. Nagels

 Zowel als man en vrouw: zorg dat ze schoon zijn. Als vrouw: wellicht even een lakje eroverheen.

4. Make-up 

Voor zowel man en vrouw: zorg dat je een dagcrème op hebt, dan kruipt de foundation niet je poriën in. Als vrouw: zorg dat je je eigen make-up meeneemt. Wanneer je een chagrijnige visagist hebt, of deze ontbreekt, of de visagist heeft niet de juiste foundation kleur voor jou -> je bent voorbereid.

5.  Zorg dat je op tijd bent, doe vriendelijk tegen iedereen en doe daar wat je moet doen

Wees altijd vriendelijk en respectvol. Zo simpel is het.

Je las een artikel van Jennifer Delano, freepublicityspecialist en pr-expert

Benieuwd wat free publicity kan doen voor jouw bedrijf? Start met opvallen!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen