15 juli 2022 
in Tips

Evenementen opzetten om jouw bedrijf een boost te geven: hoe doe je dat?

Evenementen opzetten om jouw bedrijf een boost te geven: hoe doe je dat?

Het klinkt simpel: evenementen opzetten om je bedrijf een boost te geven. Maar hoe doe je het echt goed? Een voorbeeld uit de praktijk. 

Eventerz: een online community voor mensen die evenementen organiseren

Eerder dit jaar lanceerde ondernemer Paul van Put een online community om de evenementenbranche een boost te geven. Een goed streven en keihard nodig om mensen elkaar weer te laten ontmoeten en kennis op te doen. Voor alle lockdowns was een flink stuk van mijn publicrelationswerk publiciteit te organiseren voor offline events als seminars, masterclasses, workshops, trainingen tot grote events. Ze zijn sindsdien niet meer teruggekomen.

Eventerz wil mensen die evenementen gaan organiseren bij elkaar brengen. Deze community is de plek waar kennis, inspiratie en netwerk rond en voor evenementen bij elkaar wordt gebracht. Naast goede informatie krijgen de aangesloten de kans om dagelijks ontwikkelingen, nieuws en updates over (eigen) evenementen met elkaar te delen. De groep is groeiende en zowel via de app als via de desktop te bezoeken. De media sprak het concept ook erg aan. Er werd gepubliceerd over de start van de community op Emerce, KijkOpHetNoorden, WeesMeer, Regio Online, Ondernemersbelang, NL Magazine, EntertainmentBusiness en nog velen anderen.

Samen evenementen organiseren

Op het platform vind je superhandige content die iedereen die een event op wil zetten kan gebruiken. Je kunt hulp verwachten rond de bepaling van het concept, het omzetten in een goed en onderscheidend verhaal dat jouw doelgroep aanspreekt, het opstellen van doelen, de organisatie en de nazorg van jouw event. Members worden voorzien van formats, handboeken van A-Z, draaiboeken, informatie over geldstromen, tips uit de praktijk voor het aanvragen van evenementenvergunningen en verzekeringen, lijsten met locaties en leveranciers met contactgegevens in heel Nederland, tips en persoonlijke begeleiding.

Waarom dit goede kennis is

De initiatiefnemer van Eventerz is Paul van Put. Hij werkt sinds 2008 als organisator/allround eventmanager van festivals, outdoor evenementen, beurzen en sportevenementen. Als iemand weet hoe je een goed event opzet – dan is hij het. Hij zette in zo’n vijftien jaar tijd meer dan 100 producties op zijn naam. Graag geeft hij terug aan de community. Hij wil met het platform evenementenorganisatoren helpen bij de organisatie van onderscheidende evenementen.

Mocht je met jouw evenement de media in willen – dan hoor ik het graag!

Aanmelden als evenementenorganisator doe je hier: https://eventerz.nl/allesopeenrij/.

Je las een artikel van Jennifer Delano, freepublicityspecialist en pr-expert

Benieuwd wat free publicity kan doen voor jouw bedrijf? Start met opvallen!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen