02 april 2018 

De Bijbel in 1 jaar lezen doe je zo

De Bijbel in 1 jaar lezen doe je zo

Ik wilde de Bijbel in 1 jaar lezen. Omdat het me leuk leek om dat niet in mijn eentje te doen, plaatste ik een oproep. Dit is wat er vervolgens gebeurde… 

De bijbel in 1 jaar lezen met 6o mensen

Afgelopen jaar deed ik het: de Bijbel in één jaar uitlezen. Het leek me een goede stap vooruit. Omdat het mij leuk leek om dat niet in mijn eentje te doen, plaatste ik een oproep. Het leverde een groep op van zestig mensen!

Wat levert de Bijbel lezen met 60 mensen je op?

Na afloop van het jaar heb ik een aantal mensen gesproken over wat het hun opleverde.

Philip vertelde bijvoorbeeld dat het meer lezen van de Bijbel is gelukt. Dat was zijn doel voor 2017. Hij is halverwege gekomen. En hij is nu van plan om het schema af te maken en er ‘de Bijbel in 2 jaar’ van te maken.

Raoul is juist dit jaar weer begonnen. Het vorige jaar begon bij hem wat wisselvallig en daarom is hij opnieuw begonnen. Het heeft hem op het juiste spoor gezet.

Anja mailde. De Bijbel in één jaar lezen leek haar een mooie manier om dagelijks met de Bijbel bezig te zijn. En ook interessant om de hele Bijbel te lezen. Ze kreeg het niet voor elkaar om alle teksten te lezen. Het paste niet helemaal in haar dagelijkse levensritme. Ze is nu nog in de eerste maand en doet het nu rustig in haar eigen tempo.

Gerda was er blij mee, het Bijbelleesproject. Het is niet gelukt om het in één jaar te doen, maar het is wel weer een regelmatiger onderdeel van haar leven geworden. Ze pakt voor 2018 een kortere Bijbelstudie op.

Esmee wilde ook een keer de hele Bijbel hebben gelezen. Fantastische start natuurlijk, maar na vier weken kwam ze niet meer verder. Ze gaat nu verder met een eigen schema.

Leny wilde meedoen omdat ze hoopte regelmaat en structuur te krijgen in het Bijbellezen. Vanaf 2018 gaat ze het zelf oppakken en starten met minder sociaal media te gebruiken om tijd over te houden.

Carla was erg blij met de oproep. Vond het heerlijk om elke ochtend te lezen. De hele Bijbel uitlezen is niet gelukt, maar in 2018 is ze weer gestart en tot nu toe is het een succes.

Bijna 2000 pagina’s

Zelf vond ik het een hele investering. Een hele tijd lukte het ’s morgens, maar mijn babydochter gooide op een gegeven moment roet in het eten door ’s morgens nog vroeger dan ik wakker te worden. Daarna ben ik ’s avonds en in het weekend gaan lezen. Vaak maakte ik in het weekend ‘goed’ wat gedurende de week niet lukte. Een aantal Bijbelboeken heb ik los gelezen en daardoor was ik halverwege december klaar met Bijbellezen. Ik kon het me niet voorstellen dat het me zou lukken. Het waren bijna tweeduizend pagina’s, maar ik ben er erg trots op. En blij mee. Het heeft alle verhalen uit de Bijbel die ik in mijn kindertijd hoorde weer teruggebracht. En mij tot inzichten gebracht die ik weer kon delen.

Maak impact met jouw verhaal

Heb jij een verhaal dat gedeeld mag worden en ben jij klaar om impact te maken? Ik help je graag! Samen schrijven we het perfecte persbericht en zorgen we ervoor dat het bij de juiste mensen terechtkomt.

JA, ik wil impact maken met mijn verhaal!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen