04 mei 2018 

Weet jij nog wat pingen is? Een terugblik

Weet jij nog wat pingen is?

Pingen: weet jij nog wat het is? Een terugblik.

Pingen op je Blackberry

Dat pingen.  Ik weet het nog wel. Het was een werelduitvinding, die BlackBerry. Op dat moment was het het allerbeste apparaatje dat je kon krijgen. Ik werd er heel blij van. Als hij eindelijk aan was. Ik haalde hem uit de doos en het duurde langer dan een minuut totdat hij aan ging. Ik dacht al dat hij niet meer werkte. Maar een smartphone is natuurlijk meer een computer dan alleen een mobieltje. Zodra hij werkte, heb ik erop los gepingd. Met stagiairs over werk en met al mijn vriendjes en vriendinnetjes die zo’n ding hadden. Al snel kwam WhatsApp en die app moest natuurlijk ook op een telefoon kunnen.

Toen pingen op de iPhone

En toen stapte ik over naar het volgende, alleen bij T-Mobile te verkrijgen, elektronisch wondertje: de iPhone. De iPod was al super – al mijn contacten stonden erin -, maar die iPhone  was natuurlijk helemaal super (de nieuwste vind je hier.) Eindelijk altijd een videocamera, fototoestel, wekker, notitieblok, audio-opnameapparaat én minicomputer bij de hand. En natuurlijk die apps. WhatsApp om weer verder te pingen. Telegram kwam én ging weer heel snel. Maar WhatsApp bleef. Ook heerlijk om af en toe alles eraf te gooien en weer opnieuw te beginnen.

Pingen voor pubers

Langzaam worden ze wat trager. Voor mijn vorige telefoon vond ik een puber van mijn kerk die hem overnam. Hij doet dan wél een goede update en ineens doet de telefoon het weer prima. Hij belt er nog steeds met plezier zijn vriendinnetje mee en speelt z’n Clash of Clan, of Clash Royale erop.

 Misschien is nog wel het allerbeste dat die prijs steeds beter wordt. Een goede smartphone met een (excuse my language) ‘ik-bel-me-de -te..ng-bundel’ kostte vroeger (en dat is geeneens zo heel lang geleden) 150 euro per maand. En nu … een fractie ervan. Dat is nog eens een lekker sim-onlyabonnement. Ik kijk elke keer als ik verleng weer rond, maar deze aanpak is voor mij de goedkoopste. En dat is ook wel zo lekker om te weten. Daarnaast kun je online precies zien hoe je ervoor staat met je internetbundel en je kunt alle facturen downloaden.

PS Mocht je nog een goede tip kunnen gebruiken: ben je een ondernemer? Ga dan voor een zakelijk abonnement. Ik ben altijd heel blij wanneer ik weer een keer te veel niet de juiste pincode intik en ik er niet in kom, dat ik binnen 10 minuten weer in mijn telefoon ben.

PPS Doe er altijd een hoesje omheen! Hoeveel mensen ik wel niet ken die het ‘vergeten’ en dan landt zo’n smartphone als je hem laat vallen precies zo dat hij meteen stuk is. Zonde!

PPPS In de auto: altijd handsfree. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor iedereen die óók op de weg is, of die bij jou in de auto zit!

Tot zover mijn telefoonrelaas. Wat doe jij allemaal met jouw smartphone?

Plaats jouw reactie hieronder. Ik ben heel erg benieuwd waar jij jouw smartphone allemaal voor gebruikt. Of heb je een leuke anekdote…? Ook welkom!

Je las een artikel van Jennifer Delano, freepublicityspecialist en pr-exper

Benieuwd wat free publicity kan doen voor jouw bedrijf? Start met opvallen!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen