09 september 2015 
in Tips

Assertiviteit loont: hoe een puber gratis aan een iPhone van mij komt

Assertiviteit loont: hoe een puber gratis aan een iPhone van mij komt

Hoe een puber gratis aan een iPhone van mij komt – Een paar weken geleden stond ik na afloop van de kerkdienst even gezellig bij te praten. Met een kopje koffie of thee of wat anders gaat het al snel over van alles en nog wat. Zo merkte ik op dat mijn iPhone ‘leuk is’, maar de batterij zo langzamerhand te wensen overliet. Kortom: blij met het apparaat, maar jammer dat het onder de druk van alle apps die ik gebruik soms uitvalt op 41% batterij. Voor de rest niet heel erg boeiend. Totdat ik de opmerking maakte dat het wellicht tijd voor een nieuwe telefoon werd.

Bij mij aan tafel stonden diverse mensen. Hieronder ook een 12-jarige puber van een van de families uit de kerk. Hij zei heel ad rem: “Mag ik dan jouw telefoon hebben?” Wat kon ik anders doen dan deze assertiviteit belonen met een ja. We zijn nu een paar weken verder en mijn oude telefoon is in handen van een 12-jarige die dolgelukkig is met een super-de-luxe en werkende smartphone. Ik heb ondertussen ook een nieuwe iPhone en daar ben ik heel blij mee.

Als je wat wilt, moet je het vragen

Het moraal van het verhaal: als je wat wilt, moet je het vragen. Niet kún je het vragen, nee, móét je het vragen. Je hebt voor jezelf op te komen. Vooruitkomen doe je nooit alleen. Ook daar heb je andere mensen voor nodig. En die moet je kenbaar maken wat je precies wilt.

Of, om in de christelijke stemming van het verhaal te blijven, een mooie tekst uit de Bijbel: Maak (bij Hem) al je wensen bekend! Voilà: wijsheid van duizenden jaren oud.

Wat zijn jouw wensen? Reageer hieronder!

Ook voor de media geldt: laat het ze weten!

Kan jouw bedrijf een flinke pr-boost gebruiken en wil je weten hoe je dit het beste doet? Volg dan mijn online training Zo kiest de media voor jou. In slechts 90 minuten leer jij hoe je voor je eerste gratis mediapublicatie zorgt!

Ontdek

  • hoe je de juiste media kiest, zodat jouw ideale klant je moeiteloos vindt;
  • hoe jij je bedrijf én jezelf onderscheidt van de concurrent;
  • en welke methodes voor directe publiciteit zorgen!

Ben jij klaar om iedereen te laten weten dat jij er bent?

JA! Vertel me meer over Zo kiest de media voor jou!

In deze vlog vertel ik meer over de kracht van goede pr. Ben je benieuwd wat publiciteit voor jou kan doen? Plan een vrijblijvend, gratis 15-minutengesprek in en informeer naar de mogelijkheden. Ik help je graag!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen