28 juli 2018 

Vijf ondernemerslessen van Michiel Muller

Vijf ondernemerslessen van Michiel Muller

Afgelopen week ontmoette ik bij KBB Bollenstreek ondernemer Michiel Muller. Hij vertelde zijn belangrijkste ondernemerslessen.

1. Blijf vernieuwen

De eerste les van Michiel Muller is: vroeger was het verstandig om de hele tijd hetzelfde te doen, maar in deze tijd helemaal niet. Het is belangrijk om te blijven vernieuwen. Omdat als jij het niet doet, iemand anders het wel gaat doen …

2. Denk: wat als alles wel lukt?

De tweede les van Michiel Muller is: houd vol en denk eraan: wat nu als alles wel lukt? Wat zou je dan doen? Met die mentaliteit moet je aan het werk!

3. Sta klaar om te vechten

De derde les van Michiel Muller is: sta klaar om te vechten. Val aan precies waar het de concurrent het meeste pijn kan doen. Niet de rechter- of linkerflank, meteen richting het hart van de organisatie.

4. Laat je onzekerheid los

De vierde les van Michiel Muller is: ondernemen gaat over lef, maar eigenlijk over het loslaten van onzekerheid. Over een stap zetten, terwijl je niet weet hoe het afloopt. Van het een komt het ander … Dus zet stap 1, zodat je daarna stap 2 ontdekt.

5. Focus

De vijfde les van Michiel Muller is: focus. Zo simpel is het.

Je MOET blijven ondernemen

Hij vat het samen in één boodschap:

Hoe sterk je merk of markt ook is, je MOET blijven ondernemen.

En denk eraan: laat je inspireren uit frustratie.

Bijvoorbeeld als elke keer iets terugkomt…

Klaar om keihard te knallen? Zo kiest de media voor jou!

Ben jij benieuwd wat goede pr kan opleveren voor jouw bedrijf? Volg dan mijn online training Zo kiest de media voor jou! Binnen 90 minuten weet jij hoe je jouw business naar het volgende level tilt!

Lees meer over mijn online training Zo kiest de media voor jou!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen