21 december 2014 

PR van een HR bureau: deze actie zorgde voor 17 nieuwe afspraken

PR van een HR bureau: deze actie zorgde voor 17 nieuwe afspraken

PR van een HR bureau – Afgelopen week kwam ik Tony Gijswijt tegen. Een paar weken eerder was hij aanwezig op de workshop WaaromKenIkJeNiet. Naar aanleiding van deze sessie heeft hij actie ondernomen en daarmee kreeg hij maar liefst 17 nieuwe afspraken voor zijn HR bureau. Hoe dat ging, lees je in dit interview.

Tony, tijdens WaaromKenIkJeNiet ontstond een PR-idee voor jouw bedrijf. Welk idee was dat?

Het idee was om fictieve boetes uit te delen aan ondernemers. Dit om ze wakker te schudden en te informeren over de veranderende wetgeving rondom personeel. Dit kan namelijk best wel duur worden wanneer je dit niet toepast als werkgever.

Had je dit eerder in gedachten om dit te doen?

Nee. Tijdens de workshop werd er gebrainstormd en gevraagd voor welk product of dienst je graag meer aandacht wilde. Er werden voorbeelden gegeven van succesvolle pr-acties en al vrij snel ontstond dit idee voor mijn HR Bureau.

Viel het werk qua hoeveelheid tegen of mee?

Ik ben eigenlijk dezelfde maand nog begonnen. Het viel reuze mee. Flyers maken, mensen organiseren, politiepetten kopen en gaan! Het heeft het HR Bureau 17 afspraken met potentiële klanten opgeleverd.

Wat ga je nu blijvend anders doen?

Het leeuwendeel van mijn klanten komt nu viavia. Door de workshop ben ik bewuster naar mijn socialmedia-activiteiten gaan kijken. Deze gebruik ik nu óók om mijn diensten te promoten. Het effect hiervan is niet zo zeer dat er direct meer opdrachten binnen stromen, maar dat je op de radar verschijnt en de kans vergroot dat mensen aan je denken. Ik spreek regelmatig af met oude bekenden om de kwaliteit van mijn netwerk op pijl te houden, zij refereren vaak aan iets dat ze voorbij zagen komen op LinkedIn, Facebook of Twitter.

Waarom ben je ondernemer?

Ik ben ondernemer omdat ik het geweldig vind om mensen te helpen. Op deze manier denk ik het grootste bereik te hebben. Natuurlijk is het ook wel fijn om een bepaalde vrijheid te hebben. Ik heb dit bedrijf (HR Bureau) sinds 2012, maar sinds medio 2014 fulltime.

Wie is jouw klant?

Alle ondernemers met personeel! Van 5 man personeel tot 100 man, maar zonder eigen HR specialist. Overigens hebben een aantal ondernemers met 1 personeelslid ons ook al weten te vinden.

Hoe help je jouw klanten?

HR Bureau is eigenlijk gewoon een HR-afdeling die meerdere bedrijven bedient. Zelfstandig kunnen veel bedrijven een fulltime of parttime HR specialist niet betalen, maar collectief wel! Tegen een vast bedrag per medewerker per maand nemen wij het beheer van de personeelsadministratie over. Dit is de basis en zorgt ervoor dat we veel risico’s die je als ondernemer met personeel loopt, beperken. Daarnaast helpen we met alle vragen rondom personeel. Vragen over contracten, ontslag, verzuim, werving & selectie etc.. Ook helpen we wanneer er behoefte is aan het verbeteren of aanvullen van beleid, zoals de beoordelingscyclus, beloningsbeleid, verzuimbeleid. Tja, eigenlijk dat wat een HR-afdeling bij de grotere bedrijven ook doet.

Dankjewel, Tony! Goed om te horen.

Wil jij meer weten over Tony?
Je kunt hem telefonisch bereiken via: 0613143999
Mailen kan via: tony@hrbureau.nl

Wil jij ook een goed PR idee opdoen en inzetten?

Dan kun je net als Tony Gijswijt meedoen met www.waaromkenikjeniet.nl. Zorg dat je erbij bent en meld je nu aan!

Liever eerst even bellen? Dat kan ook! Plan een vrijblijvend 15-minutengesprek in en informeer naar de mogelijkheden.

In deze vlog vertel ik meer over de kracht van goede pr. Ben je benieuwd wat publiciteit voor jou kan doen? Plan een vrijblijvend, gratis 15-minutengesprek in en informeer naar de mogelijkheden. Ik help je graag!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen