27 februari 2017 

Jennifer Delano interview in Belgisch boek

Jennifer Delano interview in Belgisch boek

Kinderen die gepest worden dragen de gevolgen ervan vaak levenslang met zich mee. Het beïnvloedt alles wat ze doen: van hun zelfbeeld en relatieleven tot hun carrière. Het kan verstrekkende gevolgen hebben voor je schoolprestaties, je carrière, je relaties en je zelfbeeld. Pestgedrag kan zelfs leiden tot zelfmoord. Genoeg redenen om er aandacht voor te vragen. Dat doet de Belgische Mariëtte van Wijlick door haar boek te presenteren. De Belgische bedacht het project ‘1001 Jurkjes’, dat ons letterlijk en figuurlijk stof tot nadenken geeft. Het project bestaat uit een boek met 15 portretten (foto’s en verhalen) van mensen die hun pestleven omgetoverd hebben tot een impactvol en inspirerend leven.

Van nare ervaringen naar mooie herinneringen

Van Wijlick is zelf vroeger gepest en merkte hoe dat haar nog steeds beïnvloedde, vooral op het gebied van zelfvertrouwen en in het bereiken van haar doelen. Ze besloot van haar nare ervaringen mooie herinneringen te maken en veertien andere mensen mee te nemen op deze transformerende reis. In het boek komen allerlei verschillende mensen aan bod die openhartig vertellen over hoe zij hun pestverleden positief hebben omgevormd.

WeFace.it: een kaartspel tegen pesten

Jennifer, Delano, interview, Belgisch, boek, krachtig anders, boek over pestenIn het boek is ook het portret te lezen van Jennifer Delano. Deze ervaringsdeskundige op het gebied van pesten is één van de ontwikkelaars van het spel WeFace.it. Samen met Geke Versprille en Mariëtte Kroeze is ze de drijvende kracht achter het spel. Tijdens het spelen van het spel WeFace.it worden de omgangsvormen binnen een groep bespreekbaar gemaakt en verduidelijkt. Door het scheppen van duidelijkheid weten de groepsleden waar ze aan toe zijn en waar ze elkaar op kunnen aanspreken. Dit heeft een positief effect op het groepsklimaat waardoor negatief gedrag en/of pesten minder kans krijgt.

Meer over ”1001 Jurkjes”: http://www.1001jurkjes.wordpress.com/het-boek/

Meer over ”WeFace.it”: http://www.weface.it

Deel je verhaal: ontdek de kracht van pr

Heb jij een verhaal dat je met iedereen wilt delen, maar heb je geen flauw idee waar je moet beginnen? Ik help je graag! Plan een gratis 15-minutengesprek en informeer naar de mogelijkheden.

JA, ik wil impact maken met mijn verhaal!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen