11 april 2017 

Hoe krijg je een VIVA400-nominatie als wereldverbeteraar?

Hoe krijg je een VIVA400-nominatie als wereldverbeteraar?

Hoe krijg je een VIVA400-nominatie? Viva nomineerde me als wereldverbeteraar voor VIVA400 2016 omdat ik altijd doorga met mijn droom om pesten de wereld uit te bannen.

Meer dan een op de vier kinderen in Nederland wordt gepest

VIVA400 nomineerde me dit jaar als wereldverbeteraar. Ik postte Facebook het volgende bericht: “Zwanger of niet en nu als moeder – ik ben altijd doorgegaan met werken aan mijn droom: pesten uit de wereld bannen.”

In 2011 publiceerde het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde dat meer dan een op de vier kinderen wordt gepest. Nederland scoort hierin hoog in vergelijking met andere Europese landen. Datzelfde jaar bracht ik het eerste autobiografische dagboek van een gepest kind uit: het mijne. Van mijn twaalfde tot en met mijn zeventiende schreef ik op wat me overkwam. Ik besloot het te publiceren om kinderen die in een vergelijkbare situatie zitten te steunen: je bent niet alleen en zeker niet de enige die dit meemaakt.

In dit interview met RTV NH vertel ik meer over mijn boek Dagboek van een gepest kind:

WeFace.it: een kaartspel tegen pesten

Nu is het tijd voor de volgende stap: WeFace.it, een kaartspel tegen pesten. Ik ontwikkelde het spel samen met SOVA-specialist Geke Versprille en spelontwikkelaar Mariette Kroeze.

Met het kaartspel WeFace.it maak je de omgangsnormen binnen een (nieuwe) groep bespreekbaar zodat je pesten kunt voorkomen. Je speelt het spel door middel van opdrachten die je één voor één uitvoert. De andere groepsleden er daarna op. Zo kom je erachter wat ze van jouw aanpak vinden en hoe zij dezelfde situatie zouden aanpakken. Op deze manier leer je elkaar goed kennen en kom je erachter hoe je als groep met elkaar wilt omgaan.

Volgende maand, op 2 november 2016, kan iedereen het spel komen spelen op een locatie in Utrecht.

Bestel het spel WeFace.it.

Trainingen tegen pesten voor bedrijven en scholen

Ook heb ik samen met Geke en Mariette een training ontwikkeld waarin wordt stilgestaan bij de kenmerken van pesten en hoe pesten te voorkomen is.
 Dit doen we aan de hand van het kaartspel dat ik hierboven beschreef. Deelnemers ervaren al spelend wat dit spel mogelijkerwijs voor hun groep kan betekenen. Hierbij geven we deelnemers tools om tijdens het spel feedback te kunnen geven en ontvangen.

Lees meer over de trainingen van WeFace.it.

Gegarandeerd zichtbaar in de media met jouw nominatie? Ik help je graag!

Heb jij een belangrijke nominatie gekregen en ben je klaar voor een flinke pr-boost? Ik help je graag. Samen schrijven we het perfecte persbericht en zorgen we ervoor dat het bij de juiste mensen terechtkomt. Voor je het weet sta jij vol in de spotlights!

JA, ik wil gegarandeerd zichtbaar in de media met mijn nominatie!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen