12 november 2022 

App-promotie: gratis manieren om je app te promoten

App-promotie: gratis manieren om je app te promoten

Hoe genereer je gratis media-aandacht voor je app?

In gesprek over app-promotie

David van der Loo (AppSpecialisten) en Jennifer Delano (PRGoeroes) ontmoetten elkaar voor het eerst op appril festival in 2022, een jaarlijks festival voor professionals die apps maken, managen of ontwerpen. Op dit evenement sprak Jennifer al over pr en apps. Samen met David gaat ze verder in gesprek over dit onderwerp: hoe trek je publiciteit aan die je niet kan inkopen, oftewel: hoe genereer je gratis media-aandacht voor je app?

Media-aandacht voor je app zorgt voor vertrouwen

Er is meer dan je eigen website en socialmediakanalen. Niet-betaalde publiciteit, zoals een interview over de lancering van jouw app, zorgt voor vertrouwen bij de consument. “Je moet met verschillende verhalen en op verschillende plekken langskomen. Voordat mensen weten dat je bestaat, moeten ze je 7 tot 21 keer hebben gezien. Dat zijn een hoop momenten. Daarna gaan ze je pas onthouden. Mensen moeten je eerst kennen, dan leuk gaan vinden en je vervolgens vertrouwen om klant te worden.”

Hoe promoot je jouw app?

In deze speciale aflevering van de Free Publicity Podcast praten we over van alles rondom pr: van gratis manieren om je app te promoten tot (omgaan met) slechte publiciteit en nog veel meer:

  • Wat is het juiste moment om een app te lanceren, of voor een bestaande app om de media in te gaan?
  • Hoe word je als aanbevolen app uitgelicht in de App Store?
  • Wat is het voordeel van pr ten opzichte van Instagram-marketing?
  • Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Wat is de rol van pr hierin?
  • Is pr voor korte termijn of lange termijn?
  • Wat zijn Big Brand Moments?
  • Hoe breng je slecht nieuws naar buiten, zoals een datalek?

Beluister de podcast via Spotify of Apple Podcasts.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze podcast? Laat het weten! Stuur jouw vragen in via contact@prgoeroes.nl, Instagram, Facebook of LinkedIn en wie weet behandelen we jouw prangende vraag in de volgende aflevering van de Free Publicity Podcast!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen