05 maart 2013 

23 favoriete ondernemersboeken van succesvolle ondernemers

23 favoriete ondernemersboeken van succesvolle ondernemers

Ondernemersboeken – Ondernemers lezen met regelmaat een goed boek. Maar hoe handig is het wanneer jij weet welke boeken interessant voor je zijn, zonder dat jij die vraag aan allemaal ondernemers hoeft te stellen? Tijdens een training van Inspired Training werden alle succesvolle ondernemers gevraagd hun favouriete ondernemersboeken te delen. Ik stond ernaast met pen en papier

Hier de 23 genoemde ondernemersboeken. Ik heb geprobeerd om bij elk boek de juiste link te vinden naar een site met meer informatie en de kans om hem op je boekenplank te kunnen zetten.

Ondernemersboek 1 – De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Een boek dat meerdere malen werd genoemd. Niet voor niets jarenlang in de top 10 van beste managementboeken. Een beschrijving op onderstaande site: ‘Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken. ‘
http://urly.nl/6jb

Ondernemersboek 2 – Unlimited Power

Het boek heb ik nooit gelezen, maar ik heb de luistertape ervan beluisterd en hij is heel krachtig. Een Engelse omschrijving op de site; ‘If you have ever dreamed of a better life, UNLIMITED POWER will show you how to achieve the extraordinary quality of life you desire and deserve.’
unlimited-power

Ondernemersboek 3 – Think and Grow Rich

Rijkdom in 13 stappen. Het is alweer een paar jaar geleden, maar ik maak er nog steeds gebruik van. Mocht Napoleon Hill je bevallen. Zijn boek ”Positief Denken” is voor mij ook lifechanging geweest.
http://urly.nl/6jc

Ondernemersboek 4 – The Compound Effect

Dit boek gaat over een theory dat jouw uiteindelijke destiny (niet lekker te vertalen in het Nederlands) wordt bepaald door het maken van heel veel kleine stappen. Darren Hardy heeft hiermee een positieve theorie neergezet.
Compound Effect

Ondernemersboek 5 – Rich Dad Poor Dad

Waarom leg ik het zelf uit als Marco het ook kan uitleggen:
Super fantastisch boek. Robert Kiyosaki legt op een hele heldere manier uit wat je moet doen om rijk te worden. Het boek is geschikt voor iedereen. Er worden niet met dure en technische woorden gestrooid waardoor het onleesbaar wordt, integendeel! IN het boek verteld Robert hoe hij sinds kinds af aan wijze lessen van zijn mentor heeft gekregen die ertoe hebben geleid dat hij rijk werd. Nu geeft hij deze wijze lessen door aan het grote publiek. Veel lees plezier.
Rich Dad Poor Dad

Ondernemersboek 6 – Purpose Driven Life

This book offers a 40-day personal spiritual journey, and presents what Warren says are five purposes for human life on earth. Klinkt bijzonder…
Purpose Driven Life

Ondernemersboek 7 – De Celestijnse Belofte

Een spiritueel boek in de lijst. Ik heb hem zelf nog niet gelezen, maar vond de volgende recensie: Ik heb het boek gelezen en ik had gelijk binding met de materie. Het is een boek die je niet moet lezen als roman, maar moet zien als een nieuwe manier om om te gaan met dagelijkse zaken. De inzichten gaven mij een gevoel van herkenning. Echter begrijp ik de negatieve reacties bij dit boek ook. Als de spirituele materie niks voor jou is moet je dit boek niet kopen. Wil je spirituele ervaringen op een andere manier tot je laten komen, lees dit boek.
De Celestijnse Belofte

Ondernemersboek 8 – Quantum Touch

Een ander spiritueel boek over het helen van jezelf. Een omschrijving op de site vertelt:
Quantum-Touch is the touch-based healing technique that uses the chi of both practitioner and client, bringing them into harmony to allow the body to heal itself.
Quantum Touch

Ondernemersboek 9 – 4 Hour Workweek / Een werkweek van 4 uur

De omschrijving op de site is duidelijk: Vraag Timothy Ferriss wat hij doet en de kans is groot dat u als antwoord krijgt: skiën in de Andes, duiken in Panama of tangodansen in Buenos Aires. De afgelopen vijf jaar bestudeerde Tim Ferriss de geheimen van de nieuwe rijken een snel groeiende elite die het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ heeft ingeruild voor een luxueus leven in het hier en nu. Niet geld stelt u daartoe in staat, maar de nieuwe economische grootheden tijd en mobiliteit. Dit revolutionaire boek wijst u de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed.
http://urly.nl/6jc

Ondernemersboek 10 – Als ik nee zeg voel ik mij schuldig

De titel maakt al en hoop duidelijk, maar deze man legt het volgende uit: Wanneer je moeite hebt om ‘nee’ te zeggen is dit een prima boekje om jezelf eens goed onder de loep te nemen. De schrijver geeft simpele aanwijzingen om jezelf te trainen in het ‘nee’-zeggen die je makkelijk kunt onthouden. Je herkent patronen in je eigen handelen waardoor je je er steeds meer van bewust wordt dat je dingen ook anders kunt aanpakken zonder daar iemand mee voor het hoofd te stoten. Een absolute aanrader!
Als Ik Nee Zeg Voel Ik Mij Schuldig

Ondernemersboek 11 – The Four Elements of Success

Een omschrijving vertelt: The management expert who developed The Path Elements Profile (PEP) shows how her program can be used in recruitment, placement, retention, team building, and customer relations. Includes an assessment test to determine a team’s elemental strengths and weaknesses. Dat hij na 8 jaar nog steeds wordt aangeraden vertelt dat het nog steeds een actuele methode is om toe te passen.
The Four Elements Of Success

Ondernemersboek 12 – Stap In Grootsheid

Anthony Robbins methode om je leven te veranderen. Ik vond de volgende recensie: Het boek “Stap in je grootsheid” is voor mij dé kennismaking geweest met NLP. En wat voor een. Het is een erg praktisch werkboek, vol met opdrachten en taken. Als je deze serieus uitvoert is het boek werkelijk in staat om je leven te veranderen. Sommige bladzijden zul je willen verscheuren, andere zullen misschien onleesbaar worden van de tranen, weer andere bladzijden zul je eruit willen halen om aan iedereen te laten zien. Maar in elk geval zal het je niet onberoerd laten. 

Dus wil je niet alleen meer weten over NLP, maar wil je er ook echt mee aan de slag, koop dan dit boek; bij de bibliotheek lenen werkt niet, je moet de uitwerkingen van de opdrachten in het boek schrijven. Doe er een kaft omheen om die walgelijke omslag niet meer te hoeven zien, slik je ergernis vanwege de schreeuwerig-amerikaanse lettertypes weg, pak een pen en begin. 

Als je het hele boek hebt doorgewerkt en je leest daarna terug hoe je de allereerste opgaven hebt beantwoord, zul je merken dat je denkt “hoe heb ik dat ooit kunnen opschrijven, ben ik dat?”. En dat is natuurlijk hét bewijs dat het boek je leven werkelijk verandert.
Stap In Je Grootsheid

Ondernemersboek 13 – Het miljonairsbrein ontrafeld

Op de site is over dit boek het volgende te lezen; Geef me vijf minuten en ik kan je je financiële toekomst voor de rest van je leven voorspellen, is de uitspraak waar T. Harv Eker wereldwijd beroemd om is geworden. Hoe hij dat doet? Hij kan er in een kort gesprek achter komen wat je persoonlijke blauwdruk is voor je financiën en succes. Je blauwdruk voor je financiën heb je ontwikkeld tijdens je opvoeding, op school, door je omgeving, etc. In dit boek, dat je leven kan veranderen, zul je leren hoe je je eigen financiële blauwdruk kunt vaststellen en verbeteren, om je inkomen ingrijpend te verhogen en rijkdom te genereren. Door gebruik te maken van deze bewezen principes, is T. Harv Eker in tweeënhalf jaar van niets miljonair geworden. Lees het en word rijk!

Wat vind ik? Ik heb Harv Eker zelf mogen ontmoeten. Het is een inspirerende man en mijn leven is na die driedaagse niet meer hetzelfde. Rijkdom is voor iedereen anders, maar mijn leven is hierna zeker verrijkt. Al dan niet financieel.
Het Miljonairsbrein Ontrafeld

Ondernemersboek 14 – Eckarts Notes

Dit boek ken ik niet, maar ga ik wél aanschaffen. Lees de omschrijving: Eckart Wintzen (1939-2008) was een van de meest spirituele, creatieve en onorthodoxe ondernemers van Nederland. Tien jaar na dato gaf Eckart het geheim prijs van de succesformule waarmee hij ‘zijn’ BSO van eenmansbedrijf tot multinational met 10.000 medewerkers liet groeien.
http://urly.nl/6jd

Ondernemersboek 15 – De 12 Zuilen

Voor mij een totaal nieuw boek. Hier de omschrijving: Als Michael op een dag met autopech langs een onbekende weg strandt, heeft hij geen flauw vermoeden dat hij op een keerpunt in zijn leven staat. Hij gaat op zoek naar het dichtstbijzijnde huis, en komt bij een prachtige villa op een landgoed met de naam ‘Twaalf Zuilen’. Charlie, de tuinman, helpt Michael terug op weg en dit is meteen de start van een nieuwe vriendschap. Tijdens hun gesprekken leert Michael de fundamenten van succes kennen: de Twaalf Succeszuilen. Deze hebben de eigenaar van het huis, mijnheer Davis, tot een rijk en succesvol man gemaakt. Dit verhaal van Jim Rohn en Chris Widener inspireert om je leven (opnieuw) te plannen en daagt je uit om het beste uit jezelf te halen!
http://urly.nl/6je

Ondernemersboek 16 – De Rijkste Man Van Babylon

Travel back in time as you read this enlightening, insightful book on financial investment and fiscal success. Through a series of delightful short stories, straight from the heart of ancient Babylon, learn economic tips and tools for financial success that have withstood the test of time and that are applicable still today. Enjoy reading, and start saving today!
Richest Man In Babylon

Ondernemersboek 17 – Asking and It Is Given

This book explains how our relationships, health issues, finances, career concerns are influenced by the Universal laws that govern our time/space reality and describes powerful processes that will help people manifest their desires and live the fulfilling life you deserve.
Ask And It Is Given

Ondernemersboek 18 – De Kunst van het Besparen

Dit lijkt mij nu ook een interessant boek: Alexander Graaf von Schönburg Glauchau is afkomstig uit een familie die zo’n vijfhonderd jaar ervaring heeft in het verarmen. Hij laat zien dat je voor kleding, vakantie, woning en auto geen enorme bedragen hoeft neer te tellen, en dat de kwaliteit van je leven toeneemt door deze ene wijze les: echte luxe ligt niet in bezit, maar in het afstand kunnen doen van dingen.

De kunst van het besparen is een intelligent en onderhoudend betoog tegen de consumptiedrift, en voor een gelukkiger leven. Ontdek het geheim dat je zonder geld rijk kunt zijn.
Kunst Van Het Besparen

Ondernemersboek 19 – The Virtue Of Selfishness

Ayn Rand here sets forth the moral principles of Objectivism, the philosophy that holds human life the life proper to a rational being as the standard of moral values and regards altruism as incompatible with human nature, with the creative requirements of survival, and with a free society.
The Virtue Of Selfishness

Ondernemersboek 20 – Trump Strategies for Real Estate

Dit boek werd aanbevolen door een jonge ondernemer. Hij was helemaal weg van de strategies en hoe toepasbaar dit was. Zelf hem ik hem jaren geleden gelezen en ik ben ook enthousiast. De omschrijving maakt nieuwschierig: You’ll learn how Trump identifies potential properties and how he finances, negotiates, and markets his big deals. Not everyone has Trump’s money or name, but everyone, even you, can use his tactics and strategies to win big in real estate.
Trump Strategies For Real Estate

Ondernemersboek 21 – Getting Things Done

Heb je ook een stapel papieren en plannen liggen en denk je: hoe kom ik hier vanaf? Of veel plannen maar je komt er nooit aan toe? David Allen legt uit hoe je met wat simpele tips/tricks je leven veel makkelijker kan maken. Ik luister op dit moment zijn tape en ik pas elke dag wat tips toe. En : het werkt!
http://urly.nl/6jf

Ondernemersboek 22 – The Weekend Millionaire’s Secrets To Investing In Real Estate

Control your financial destiny – and become a Weekend Millionaire! Jam-packed with practical ideas that work. Mike and Roger take the potentially complex topic of real estate investing and turn it into a simple process that shows you how to build real wealth, real fast. It’s a must read! – Don Hutson, CEO, U.S. Learning, Inc. If you’re ready to be a Weekend Millionaire, read this book by brilliant friends Mike and Roger. – Mark Victor Hansen, Co-Author numbered 1 New York Times Best Selling Series, Chicken Soup for the Soul .You don’t have to be independently wealthy or a tycoon to get started in real estate.
The Weekend Millionaire’s Secret

Ondernemersboek 23 – The Secret

Wanneer je deze nog niet gelezen hebt – tijd om direct deze aan te gaan schaffen. Wanneer je dit toepast wordt leven leuker, laat je makkelijker dingen los en komen dromen als werkelijkheid naar je toe. Mijn www.waaromkenikjeniet.nl als event is één van de dromen die ik had. Ik heb er twee jaar over gefantaseerd. 

Hoe zou het eruit zien, hoe kan ik mensen het beste helpen en waar is het? Bij toeval kwam het hotel op mijn pad (Via Frits Schiphorst), de organisatie (via een kennis), mijn PA (via mijn studie) en de training die mij nog een keer goed deed nadenken over de inhoud van een event. Zonder the secret was ik hier niet geweest. Lees het en laat mij weten wat het jou oplevert!
http://urly.nl/6jg

Heb ik een boek gemist?

Staat jouw favoriete boek er ook tussen en wil je laten weten wat jij hiervan hebt geleerd?

Reageer hieronder!

Je las een artikel van Jennifer Delano, freepublicityspecialist en pr-expert

Benieuwd wat free publicity kan doen voor jouw bedrijf? Start met opvallen!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Sebastiaan
Door

Sebastiaan

op 12 Mar 2013

Dag Jeniffer, ik zag je langskomen op twitter en ben je website gaan bekijken! Leuke blogs met leuke thema's, zo ook deze blog. Ga hem gelijk delen op twitter! groeten, Sebastiaan

Reactie plaatsen