14 december 2020 
in pr

Klanten terugwinnen in coronatijd: do's en don'ts (televisie-interview voor TaxiPro TV)

Klanten terugwinnen in coronatijd: do’s en don’ts (televisie-interview voor TaxiPro TV)

Klanten terugwinnen in coronatijd. Hoe doe je dat? Ik deelde mijn tips in een interview voor TaxiPro TV. Met deze creatieve manieren speel jij jezelf in the picture!

Media-aandacht is voor elk soort ondernemer belangrijk. Toen TaxiPro een deskundige zocht die iets kon vertellen over wat bedrijven kunnen doen om aandacht te krijgen voor hun werk, kwamen ze bij mij uit.

Creatieve manieren om jezelf te laten zien

Alle branches kunnen profiteren van public relations en free publicity. Het is super dat TaxiPro dat ook zo ziet. In de tweede aflevering van hun televisieprogramma vertel ik honderduit over creatieve manieren om je als ondernemer te laten zien.

 “Jennifer Delano van DelanoPR vertelt als deskundige van buiten de taxisector wat bedrijven kunnen doen om positieve aandacht voor hun werkzaamheden te krijgen. Ze gaf handige adviezen.” – Vincent Krabbendam, TaxiPro

Het online vakblad voor de taxibranche informeert dagelijks professionele taxiondernemers en taxichauffeurs over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Tijdens het televisie-interview besprak ik de kansen om als zelfstandige of als bedrijf klanten terug te winnen. Het aantrekken van free publicity en de creatieve manieren om jezelf in the picture te spelen, kwamen allemaal voorbij.

Het interview zie je hier:

Zo win je klanten terug in coronatijd

  • Laat mensen weten dat je back in business bent. Vertel dat je je netjes aan de regels houdt en ze veilig gebruik kunnen maken van je diensten.
  • Maak een YouTubevideo waarin je laat zien hoe je nu te werk gaat.
  • Positieve recensies zijn goud waard. Vraag klanten of ze hun ervaring willen delen op social media – het liefst mét een foto of filmpje – en of ze je hierin willen taggen. Deel deze recensies ook op je eigen social media, website en nieuwsbrief.
  • Neem contact op met de locale media en vertel ze dat je weer aan het werk bent. Zou het interessant zijn om hier een artikel over te schrijven? Zo zie jij jezelf wellicht in de media terug en kun je laten zien hoe gepassioneerd je bent voor je vak. (Pssst, neem je contact op met de krant? Zeg dit dan vooral NIET!)

Bekijk de volledige uitzending van TaxiPro TV, aflevering 2 “Hoe krijg je de klant de taxi weer in?” op het YouTubekanaal van TaxiPro TV.

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze tips. Laat je het weten in de comments?

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen