arrow_drop_up arrow_drop_down
22 april 2015 

Zichtbaarheid via LinkedIn

Zichtbaarheid via LinkedIn. Gisterenavond was ik spreekster op een netwerkevent. De opdracht was om wat te komen vertellen over LinkedIn en de mogelijkheden ervan. Ik vroeg welke vragen er beantwoord moesten worden om het als een succes te ervaren. De vragen waren: Hoe zet ik LinkedIn voor relatiebeheer? Hoe vergroot ik mijn vindbaarheid via LinkedIn? Hoe organiseer ik extra business via LinkedIn? Hoe vind ik klanten via LinkedIn? Allemaal prima vragen, alleen hoe kom organiseer je nu de antwoorden hierop?

IMG_6604[1]

Aankondiging van Michael Liebregt voordat ik opkwam…

 

Er zijn eigenlijk drie stappen te nemen om dit voor elkaar te krijgen:

Stap 1 Zichtbaarheid via LinkedIn – Je hebt een profiel aan te maken op LinkedIn. Ga naar www.LinkedIn.com en maak met jouw emailadres een profiel aan.

Stap 2 Zichtbaarheid via LinkedIn – Je hebt het profiel in te vullen…

Een aantal tips om tot zichtbaarheid via LinkedIn te komen…

Invullen LinkedIn

Vul bij jouw titel niet de laatste functie in, maar degene die jou het beste past. Vooral als je verschillende taken hebt/bedrijven hebt/functies hebt – kies de beste uit!

Summary – zet hier jouw passie neer én welk probleem je oplost. Laat je samenvatting van producten voor wat het is. Houd het zakelijk en beschrijvend.

Company/Ervaring – beschrijf wat je hebt gedaan voor dit bedrijf. Was het niet impressive – haal het van jouw profiel af! Is het wel impressive – zet het erop en beschrijf welke successen je daar hebt behaald.

Recommendations – zorg dat je er minimaal 10 hebt. Heb je er te weinig? Geef ze zelf en vraag er ook om. Stuur aanvragen naar mensen voor wie je met succes hebt gewerkt.

Notifications – bij elke verandering kan het handig zijn om de notifications aan te laten staan. Meer kijkers op jouw profiel én iedereen weet meteen wat voor nieuwe functie/aanbeveling/werk/etcetcetc je hebt.

Skills – zorg dat je een aantal skills hebt die het liefst met honderden mensen zijn bevestigd. Heb je deze nog niet? Geef allereerst aan wat voor skills jij bevestigd wil hebben. Daarna is het belangrijk om zelf mensen skills toe te wijzen. Wanneer jij dat doet, doen mensen dat ook bij jou. Ook kun je mensen mailen en vragen of ze jouw skills willen toewijzen.

Educatie – vul hier alles in wat relevant is. Ook die update van laatst. Ook die masterclass. Ook die losse workshop. Het laat ziet dat jij in de actie zit.

Honors & Awards- award gewonnen als jezelf? Team? Bedrijf? Noteer het! Zet daaronder wat het over jou zegt en wat jij hebt gedaan hiervoor.

Stap 3 Zichtbaarheid via LinkedIn – Na het aanmaken en invullen van het profiel is het tijd om in actie te komen via dit profiel.

En dan Actie:

Hieronder vind je een paar manieren..IMG_6608[1]

Posts – plaats een kort stuk tekst met foto elke maand of elke week.

Groepen – word lid van groepen waar jouw klant zit. Niet jouw collega’s, maar waar jouw klanten zitten.

Reageer – op andermans posts, berichten, groepsberichten en meer…

Volg –  potentiële klanten/company’s.

Feliciteer – mensen en bedrijven.

Weet je niets zelf te plaatsen? Deel dan passend nieuws die anderen online hebben gezet.

Stuur – tips op naar persoonlijke contacten. Een leuk bericht dat je hebt gezien is te delen door ze te mentionen, maar ook door ze als persoonlijke bericht op te sturen.

Je kunt ook premium worden. Hiermee heb je 15 inmails voor nieuwe contacten die je wilt opdoen. En je kunt iedereen die op jouw profiel kijkt mailen en vragen hoe je ze kunt helpen.

En nu…  Zelf invullen, samen invullen of uitbesteden?
Zelf invullen – top! Voeg me ook even toe op LinkedIn om het resultaat te laten bekijken…

Samen invullen of uitbesteden?
Stuur me een mail via het contactformulier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!