11 februari 2018 
in pr

Hoe zet ik een serie video's in voor pr?

Hoe zet ik een serie video’s in voor pr?

Ik heb een serie video’s, hoe zet ik ze in voor pr

Serie video’s van een workshop inzetten voor pr

Vandaag kreeg ik een mail van Heleen. Ze vertelde dat ze een serie video’s heeft gemaakt van een workshop die ze eerder dit jaar heeft gegeven. Korte video’s die ze nu laat monteren, met goede ondersteunende audio. Hierbij stelde ze de vraag: “Hoe kan ik deze serie nu het beste inzetten voor pr, tamtam et cetera?” Allereerst wil ik Heleen bedanken voor deze pr-vraag. Super dat je bewust met promotie bezig bent en wat content creëert hiervoor!

Je video’s inzetten voor een challenge

Video’s zijn natuurlijk een fantastische manier om mensen te bereiken. Ik neem aan dat wanneer je korte video’s hebt, je per video een tip of trick deelt. Je kunt hier bijvoorbeeld een challenge van maken. Ontdek hoe je in vijf dagen … (in dit geval: ‘met oliën meer haalt uit jouw paard.’) Mail iedereen, deel het op social media en laat mensen zich inschrijven voor jouw challenge. Deze mensen kun je óf toevoegen óf vragen lid te worden van een besloten Facebookgroep. Elke dag deel je een tip en later kun je aan hen vragen met welke soort producten je ze kunt helpen. Of laat ze intekenen voor een (online) 1-op- 1 waarin je ze
persoonlijk kan adviseren.

Deze challenge kun je delen in alle relevante groepen. In dit geval: elke paardengroep of website die je kent. Je kunt ook paardenmedia aanschrijven en vragen of ze het leuk vinden om de vijf video’s te publiceren op hun platform. Je kunt jezelf aanbieden als gastblogger en dan uitleggen hoe je lezers met oliën meer uit hun paard kunnen halen. Dan houd je de video’s bij jezelf. De video’s kun je hierna online delen. Niet als tip 1, 2, 3 enzovoort, maar met een aansprekende titel waarin je de uitdaging uitlegt die deze mensen kunnen hebben. Je kunt alles wat je in de video bespreekt ook weer als blog delen. Deze kun je ook op social media publiceren.  Even wat losse ideeën. Vragen? Stel ze hieronder!

Maak impact met jouw video’s

Ben jij klaar om impact te maken? Ik help je graag! Plan een gratis 15-minutengesprek en informeer naar de mogelijkheden.

JA, ik wil impact maken met mijn verhaal!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen