21 juli 2022 
in podcast

Geldarchetypes, financiële planning en je financiële IQ verhogen - De Jennifer Delano Podcast Afl. 014 met Aduni Mariana

In deze aflevering van de podcast spreekt onderneemster en free publicity expert Jennifer Delano met Aduni Mariana van Voor de ZZP’er in de zorg. Ze is financieel mentor voor zelfstandige zorgprofessionals zodat zij financieel onafhankelijk kunnen worden en van beroep naar roeping gaan. In haar werk komt Aduni veel verschillende typen ondernemers tegen die allemaal op een verschillende manier met hun geld omgaan. Ze merkt dat er een taboe ligt op geld en zorg verlenen, want dat gaat zogenaamd niet samen. Mariana werkt met geldarchetypes. 

Een van de types die Aduni tegenkomt is ‘De verzorger’. “De verzorger zorgt voor iedereen en tot op zekere hoogte ook voor zichzelf,” legt Aduni Mariana uit. “Ze komt niet te kort, maar aan iedereen die het vraagt, geeft ze hulp. Het verschil wat ze in loondienst op de bankrekening kregen en nu als zelfstandige is groot. Ze lenen dan geld uit om mensen te helpen, maar als er dan niet uitkomt wat ze verwachten, dan is er een boosheid omdat de lener niet aan de verwachtingen heeft voldoen. De verzorger heeft dan verwijten naar die persoon.” 

Mariana begint altijd met een financieel plan. Dan zien ze gelijk hoeveel geld er verdwijnt of wat ze weggeven. Dan kijken ze samen naar het doel dat de klant voor ogen heeft. Meestal komt de klant dan tot inzicht waarom het doel niet bereikt wordt: namelijk door lekkage van geld. Aduni werkt hierbij ook met profit first. “Die archetypes hebben niet alleen voordelen, maar er zijn ook valkuilen en we moeten zorgen dat de zzp’er niet te vaak in zijn eigen valkuilen trapt.”

Wil je meer weten over geld archetypes en hoe Aduni Mariana je kan helpen bij je financiële planning? Luister dan naar de Jennifer Delano podcast.
Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen