05 mei 2022 
in podcast

“Als je niet betaalt dan is het waardeloos” - De Jennifer Delano Podcast Afl. 003 met Naomi Koswal

Naomi Koswal weet alles over geld verdienen. Zij helpt vrouwen met het verdienen van geld door te traden op het Forex Handelsplatform. Bij het verdienen van geld zijn klanten natuurlijk de sleutel om daadwerkelijk geld te verdienen. Soms zit er wel eens een klant bij die niet helemaal in je doelgroep past. Hoe ga je daar mee om?

Naomi herkent dit wel. “Ik ben vooral gericht op vrouwen, dat is mijn doelgroep. Mijn online cursus heb zo goed mogelijk proberen in te richten. Soms is er een klant waarbij het echt niet lukt en dan krijg ik vaak een mail met vragen. Ik beantwoord de vragen dan zo goed mogelijk. En ik vraag mezelf altijd af: ‘wat kan ik hiervan leren?’ Maar soms kan ik er ook echt niets aan doen.”

Het is anders met mannen: die zijn vaker bereid om risico’s te nemen, die denken echt anders. Naomi neemt klanten echt mee in het traject als het niet lukt: “Waar loopt het mis, waar lukt het je niet? En uiteindelijk lukt het wel, maar de deelnemer komt zichzelf wel tegen. Het is niet dat je met een keer investeren gelijk de volgende dag miljonair bent.”

Naomi werkt met mensen die net als ondernemer zijn begonnen en hun vermogen willen vergroten. Investeren is vooral geduld hebben. “Vaak hebben vrouwen meer geduld dan mannen,” zegt Koswal. “Al tijdens het instap webinar maak ik duidelijk dat het een traject is van een half jaar met een demo-account en dat er stappen moeten worden gevolgd voordat je met echt geld gaat handelen.” Koswal managet echt de verwachtingen van haar deelnemers.

Koswal is nog nooit opgelicht. Ze laat haar klanten altijd vooraf betalen of in termijnen. “Recentelijk heb ik een klant gehad die in termijnen wilde betalen. Toen zij de termijnen niet meer kon voldoen, kwam ik er pas achter dat zij studente is. Ik ben met haar in overleg gegaan en nu vervolgt zij de training pas op het moment dat ze weer kan betalen. Ik wil wel echt mensen die kunnen traden met geld dat ze kunnen missen. Dat maak ik van tevoren echt duidelijk.”

Natuurlijk is bij Koswal ook wel eens iemand geweest die de training wilde, maar geen geld had om te betalen. Deze klant kreeg de training gratis: ze stelde de meeste vragen, meer dan haar betalende klanten en uiteindelijk heeft deze persoon de training niet afgemaakt. Ook hier heeft Naomi van geleerd. Ze biedt nooit meer gratis trainingen aan.

Ook grenzen stellen is belangrijk voor Naomi. Ze heeft er bewust voor gekozen om alleen te werken als haar dochter op school zit. De weekenden zijn voor haar echt vrij. “Ik ben niet 24-7 beschikbaar. Als ik in het weekend een mail zie binnenkomen, dan zie ik die binnenkomen, maar ik beantwoord hem niet. En soms komen er dan mailtjes overheen waarin de toon ongeduldiger wordt. Dat ik een online cursus geef, wil niet zeggen dat ik ook altijd online beschikbaar ben.”

“Ik heb gemanifesteerd wat ik wilde doen: parttime werken. Met mijn product kan dit ook,” zegt Naomi. “Ik merkte ook, tijdens de lockdown, dat je als ondernemer in een cirkel zit en dat die cirkel veranderde. Mijn cirkel van nu is compleet anders dan voor corona. Ik spreek met gelijkgestemden die ook een brandende ambitie hebben of die ergens tegenaan lopen wat jij ook hebt meegemaakt en daar krijg ik ontzettend veel energie van.”

Beluister de podcast op Apple Podcasts, Spotify of YouTube.
Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen