PR Opleiding - van inhoud naar praktijk

Met de juiste PR naar blijvende resultaten

Klinkt één van deze uitspraken je bekend in de oren?

¨Mensen weten niet wie ik ben¨

Mijn product is al jaren op de markt en ligt/staat goed in de markt. Jammer genoeg weten de mensen mij niet direct te vinden én daarom huren ze mij niet in.

¨Mijn verhaal wordt niet gehoord¨

Ik heb zo’n goed product, waarmee ik zoveel mensen kan helpen. Maar het lijkt als mijn verhaal gewoon niet gehoord wordt. Hierdoor bereik ik niemand...

¨Mijn klanten weten me niet te vinden¨

Ik hoor mensen met regelmaat zeggen ‘’als ik eerder over je gehoord had, dan had ik veel eerder…’’ Daar gaat het nu mis, ze weten mij niet te vinden.

¨Ik zie mijn bedrijf niet terug in de media¨

Gastbloggen, interviewtjes hier en daar, ik sta er open voor, maar het gebeurt niet of veel te weinig. Terwijl ik zoveel te bieden heb...

¨Mijn concurrenten publiceren ze wel¨

Sla ik een krant open of kijk ik tv, zie ik weer die concurrent. Waarom zit hij of zij daar en ik niet? Ik ben langer bezig en/of weet veel meer over mijn vak..

‘’Ik word overgeslagen‘’

Hoe kan het zijn dat mijn product niet wordt gepubliceerd terwijl ik boven aan sta in de zoekresultaten naar mijn diensten? Ik ben een expert, maar wordt door de media overgeslagen.

Ik lever heel goede kwaliteit, 

maar hoe laat ik dat zien?

Hoe vind ik meer klanten die bij me passen?


Wat gebeurt er in welke maand?

Maand 1:
Maak jezelf klaar voor PR

In de eerste weken gaan we werken aan een stevige basis. Een plek op jouw website waar journalisten alle informatie vinden die ze nodig hebben. Kloppende social media, manieren om 10 keer meer mensen te bereiken, een simpele truc om mensen actief aan te spreken met jouw oplossingen en meer..

Modules die aan bod komen: Pers/media-pagina, LinkedIn, Facebook, Twitter, bloggen én meer...

Maand 2:
Maak jezelf zichtbaar

In de tweede maand gaan we aan de slag met jou online zichtbaar maken. De basis is af en nu gaan we zorgen dat mensen weten dat jij er bent en ze zoveel te bieden hebt. Je leert oproepen te vinden van journalisten én hoe je met ze in contact komt op een manier dat het je publiciteit kan opleveren. Ook ontdek je hoe een inhaker werkt en wat je kunt doen wanneer jouw onderwerp in het nieuws is.


Modules die aan bod komen: oproepen journalisten, reageren op oproepen, nieuwsbrieven, vind jouw media, gastblogs, inhakers én meer...

Maand 3:
PR meten en gebruiken

In de laatste maand ligt de focus op het voorbereiden op publicaties waarbij er wat meer nodig is dan een telefonische toelichting. Je leert hoe je je kunt voorbereiden op een fotoshoot, op tv of radio-opnames en hoe je erachter kunt komen waar én wanneer je gepubliceerd bent en hoe je dit kunt vergroten. Je ontdekt de trucs van pr-bureaus. Wat kun je zelf doen om van 1 pagina, 2 pagina's te maken? Tijdens deze derde maand kom je hierachter.


Modules die aan bod komen: bellen met journalisten, voorbereiden interview, tv-interviews, radio-interviews, fotoshoot, hoe haal je meer uit een publicatie én meer...

Wat levert jou deze PR Opleiding op? Jij gaat ondekken:

Hoe je jezelf/jouw bedrijf uniek maakt

Hoe je zorgt dat je altijd op de hoogte wordt gehouden van online publiciteit

Een aantal methodes die tot directe publiciteit kunnen zorgen

Zeven voor iedereen toepasbare methodes om zelf nieuws te genereren

Hoe je op vijf manieren naar je bedrijf kan kijken en het nieuwswaardig maakt

Meer dan een handvol manieren om je nieuws nog aantrekkelijk te maken

Aan welke voorwaarden een gepubliceerd gesprek moet voldoen

Hoe je anderen en jezelf blij kan maken

Wat een journalist interessant vindt

Hoe je de aandacht van de media vasthoudt

Hoe je kan zorgen dat jij weet wie wanneer wat over je zegt op internet

Hoe je voor een vliegende start zorgt van je bedrijf

Hoe journalisten selecteren op nieuws

Wat er nodig is om een goed interview te geven

11 out of the box methodes om via social media en traditionele media je in het oog van de media aandacht te spelen

Hoe je met PR uit verrassende hoeken je werk kunt halen

waarvoor je PR allemaal kan inzetten

Hoe je voor een eerste publicatie zorgt

Hoe je zorgt dat je behaalde publiciteit blijvend voor je werkt 

Hoe je bij kan dragen dat een journalist vindt wat jij wil dat hij vindt

Hoe je de juiste social media kan selecteren om jouw klant jou te laten vinden 

Hoe je je voorbereid op een fotoshoot

Hoe je alle oproepen vindt van journalisten in Nederland


Jeannette van Brecht dacht dat ze grotendeels wel haar PR op orde had.... totdat ze koos voor de PR Opleiding.

Tijdens een drukke tijd ben ik in de avonduren aan de slag gegaan. De kennis uit de PR Opleiding kon ik erg goed gebruiken. 


Ik dacht altijd zoiets als ''pff, die (social) media'', maar hoe Jennifer het uitleg kan ik wel wat mee én ga ik er wél wat mee doen. 


Het is duidelijk gericht op ondernemers. Ik vind het ontzettend leuk hoe het is uitgelegd en het is heel erg authentiek. 

Lisa van Noorden (Verdenkers.nl) over PR Opleiding

Het gaat erom dat je in kleine stapjes komt naar het doel als ondernemer. PR hoort daar tegenwoordig gewoon bij. Je hoeft met dit programma niet meteen te gaan roepen hoe geweldig je bent. 


Het zijn kleine stappen waarmee je jouw profiel compleet maakt. Daarna boek je je resultaat. Een mooie foto (zoals deze van Lisa gemaakt door Claudette van de Rakt) werkt natuurlijk ook prima mee.

Wil jij kans maken om de PR Opleiding te mogen volgen? Klik dan op de rechterknop! 

PR Opleiding Bonus: 

- een uitnodiging om aan te schuiven bij een netwerkontbijt in Lisse waar jij jezelf en jouw bedrijf op een donderdagochtend kunt pitchen aan rond de 30 full-time ondernemers, waaronder Jennifer Delano zelf 

- toegang tot een besloten workshop met ondernemende mensen die net gestart of juist alles kunnen vertellen over de gehele PR Opleiding

PR Opleiding let op: Start niet met dit programma wanneer je:

Niet jouw verhaal op orde hebt, je niet wil dat mensen je leren kennen, je niet weet wie jij wil helpen, je nog geen producten hebt of dienst hebt, je niet door Google gevonden wil worden, je geen zin hebt om tijd te maken om je marketing en pr te doen (besteed het dan liever uit aan een bureau zoals DelanoPR)

100% satisfaction guaranteed!

Wanneer je binnen een week na de start met de PR Opleiding denkt dat pr niet nodig is voor jouw bedrijf, omdat je geen nieuwe klanten wil, je stopt met ondernemen of/en geen nieuwe hits wil op jouw site, krijg je je geld terug.