arrow_drop_up arrow_drop_down
5 februari 2019 

Zo check je wat jij aan Twitter hebt

Twitter jij nog? Het was even superhip en daarna zakte het steeds verder af. Maar er zitten nog steeds heel veel mensen op Twitter. Het is leuk als je twittert – vaak of af en toe. Maar het is nog leuker om te weten wat je eraan hebt – en om wat inzicht te krijgen. Maaike Gulden geeft in haar boek Zakelijk twitteren voor gevorderden veel tips en tricks. Welke je het meest helpen met jouw promotie staat hieronder.

Zorg dat je alles invult
Zorg dat je echt alles invult. Vul die bio in, zorg voor een passende, representatieve foto en maak van de header ook iets leuks. Iets wat laat zien wie je bent of wat je doet. Het helpt bij de positieve beeldvorming. Denk ook na over hoe je gevonden wilt worden. Zet die woorden ook neer in jouw biografie. En als je dan alles hebt, laat mensen buiten Twitter ook weten dat je daar te vinden bent!

Maak connectie met potentiële klanten of samenwerkingspartners.
Ga eens naar www.twittergids.nl – hier vind je hele lijsten van Nederlandse twitteraars per onderwerp en per vakgebied. Voeg de meest interessante mensen toe.

Wie volg je en wie zou je moeten volgen?
Je kunt met www.followerwonk.com alle data zien over je volgers en de accounts die jij volgt. Netjes gesorteerd en grafisch weergegeven. En je kunt er ook mensen mee vinden die interessant zijn voor jou op basis van hun locatie en de keywords in hun profiel.

Wil jij álles weten wat Maaike Gulden in haar boek Zakelijk twitteren voor gevorderden schreef? Bestel het dan op via deze link. (Of loop even naar binnen bij een bibliotheek.)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!