31 mei 2022 

Publiciteit voor bijzonder ondernemersinitiatief: Integratiefestival door Flavia Ramos Costa

Publiciteit voor bijzonder ondernemersinitiatief: Integratiefestival door Flavia Ramos Costa

Deze maand was ik op bezoek bij een interessant ondernemers-/netwerkevent. De initiatiefneemster: Flávia Ramos Costa. Een echte onderneemster en iemand met een groot sociaal hart. Ze heeft het eerste echte integratiefestival georganiseerd. Het wordt een jaarlijks terugkerend event. Het doel: ondernemende vrouwen bij elkaar brengen. Ik hielp haar met de publiciteit. Het doel was: een uitverkocht evenement ervan maken. Dat lukte.

Van persbericht naar uitverkocht

Toen we de media ingingen met het eerste persbericht was het event al half uitverkocht. Dat helpt natuurlijk. De media pakte het vooral heel lokaal op. Dat is natuurlijk heel logisch. Het event werd in Amsterdam georganiseerd en de ondernemers die het evenement hielpen met workshops of hun producten kwamen uit of dichtbij Amsterdam. Het Amsterdams Dagblad pakte het nieuws op en daarna besloot het Parool een uitgebreid interview met haar te doen. Ze waren ook nog zo vriendelijk om een link naar het event erbij te publiceren.

Al snel waren alle kaarten verkocht en kon Flávia starten met het opbouwen van een maillijst voor volgend jaar. Op de site staat nu een email-formulier om bij interesse in te vullen.

Stichting ondersteunen met event

Naast het doel om vrouwen van alle nationaliteiten elkaar de hele dag te laten ontmoeten en te genieten van muziek, eten en drinken en deelnemen aan workshops, wilde Flávia ook graag wat terug doen. Met plezier stelde ik haar voor aan het team van Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer. De stichting helpt vluchtelingen en hun familieleden die een beroep hebben gedaan op asiel. Ook in het geval van financiële nood, kunnen vluchtelingen een beroep op de stichting. In de gemeente Haarlemmermeer zijn zo’n 400 gezinnen momenteel mede afhankelijk van de stichting.

Na het contact besloot Flávia de opbrengst aan deze stichting te gaan doneren. Het helpt mee met haar boodschap om te laten zien hoe belangrijk het is om te integreren en te genieten van elkaars verschillen. “In vrijheid creëren we samen een mooie wereld en versterken we elkaar. We steunen elkaar en geven het goede voorbeeld aan onze dochters en zoons”, zegt Flávia Ramos Costa.


De dag was een groot succes. Ik was van plan om vooral het begin mee te maken en daarna wat te netwerken. De workshops en het netwerk bleek zo waardevol dat het een hele mooie dag werd en ik tot en met de sluiting er nog steeds bij was. Ik wil de volgende keer weer aansluiten! Wil jij meer weten over het event? Ga nu naar: https://www.compassosocial.nl/freedom-and-integration-festival/.

Media-aandacht voor jouw event? Ik help je graag

Een keer sparren over media-aandacht rond jouw event? Ik help je graag. Maak een afspraak en informeer naar de mogelijkheden.

JA, ik wil meer media-aandacht voor mijn event!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen