arrow_drop_up arrow_drop_down
20 december 2017 
in pr

Hoe zet ik een serie video's in voor PR?

Vandaag kreeg ik een mail van Heleen. Ze vertelde dat ze een serie video’s heeft gemaakt van een workshop die ze eerder dit jaar heeft gegeven. Korte video’s die ze nu laat monteren met goede ondersteunende audio. Hierbij stelde ze de vraag: hoe kan ik deze serie nu het beste inzetten voor PR/tamtam etc? Allereerst wil ik Heleen bedanken voor deze pr-vraag. Super dat je bewust met promotie bezig bent en wat content creëert hiervoor!

Video’s zijn natuurlijk een fantastische manier om mensen te bereiken. Ik neem aan dat wanneer je korte video’s hebt, je per video een tip of trick deelt. Je kunt hier bijvoorbeeld challenge van maken. Ontdek hoe je in 5 dagen…. (in dit geval: ”met oliën meer haalt uit jouw paard.” Mail iedereen, deel het op social media én laat mensen inschrijven voor jouw challenge. Deze mensen kun je óf toevoegen óf vragen lid te worden van een besloten Facebookgroep. Elke dag deel je een tip én later kun je deze mensen vragen met welke soort producten je ze kunt helpen. Of om ze te laten intekenen voor een (online) 1 op 1 waarin je ze persoonlijk kan adviseren.

Deze challenge kun je delen in alle relevante groepen. In dit geval: elke paardengroep of website die je kent. Je kunt ook paardenmedia aanschrijven en vragen of ze het leuk vinden om de 5 video’s te publiceren op hun platform. Je kunt jezelf aanbieden als gastblogger waarin je uitlegt hoe ze met olien meer uit hun paard kunnen halen. Dan houd je de video’s bij jezelf.
De video’s kun je hierna online delen. Niet als tip1, 2, 3 etcetc. Maar met een aansprekende titel waarin je de uitdaging uitlegt die deze mensen kunnen hebben. Je kunt alles wat je in de video bespreekt ook als blog weer delen. Deze kun je weer op social media publiceren.
Even wat losse ideeën. Vragen? Stel ze hieronder!

Foto met dank aan Flickr.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!