25 mei 2017 
in bloggen

Hoe haal je meer uit netwerken? 5 tips

Hoe haal je meer uit netwerken? 5 tips

Hoe haal je meer uit netwerken? Onlangs gaf ik bij de lokale zakenclub van Huizen een lezing over effectief netwerken. 5 tips daaruit lees je hier terug.

Enige tijd geleden was ik in Huizen te gast bij de lokale zakenclub. Daar gaf ik een lezing over de mogelijkheden om meer uit je netwerk te halen. Een mooi vraagstuk tussen promotie en communicatie. Er waren heel wat vragen: Hoe kom ik aan meer warme contacten? Verhoog ik mijn conversie met netwerken? Kom ik aan nieuwe netwerken? Haal ik wat uit mijn netwerk? Kortom: Hoe haal ik meer uit netwerken?

5 tips voor effectief netwerken

Netwerken is bijna een vak aan het worden. Je kunt aansluiten bij netwerken gericht op je vak, regio, woonplaats, maar ook bij netwerken die écht gericht zijn op het vinden van prospects. Hoe meer je verwacht eruit te halen, hoe meer ze van je verlangen. Succesvol netwerken is een langdurig proces waarbij het gaat om wat je voor elkaar kunt betekenen.

1.Vraag mensen wat ze zoeken

Vraag mensen tijdens netwerkmeetings (maar ook gerust erbuiten) waar ze naar op zoek zijn. Wellicht kun je helpen. Dat wordt gewaardeerd.

2. Vertel niet wat je verkoopt, maar welke problemen je oplost

Vertel welke problemen je oplost (in plaats van welke producten of diensten je verkoopt). Er ligt een behoorlijk nuanceverschil tussen die twee. Mensen houden van mensen die elkaar helpen.

3. Zorg dat je een plan hebt met al die visitekaartjes

Ontwikkel een plan voor al die visitekaartjes. Ook in deze groep lagen er tientallen op bureaus en in bakjes. Dat is zonde. Zorg voor een plan hiervoor. Neem ook social media hierin mee. Voeg mensen met wie u netwerkt ook toe aan LinkedIn en waar mogelijk Facebook, Twitter en/of andere social media.

4. Word lid van LinkedIngroepen waarin je ideale klant actief is

Volg bij LinkedIn niet alleen groepen met mensen in je vakgebied, maar word vooral lid van groepen met potentiële klanten. Vervolgens: start met reageren en meepraten in deze groepen.

5. Ontmoet minstens 5 nieuwe mensen

Verlaat nooit een netwerkmeeting zonder vijf mensen te hebben ontmoet en met hen in gesprek te zijn gegaan over wat zij nodig hebben om naar het volgende niveau te komen.

Hoe haal je meer uit netwerken? Jennifer Delano pr-bureau pr free publicity voor ondernemers in de media met je bedrijf public relations

Het werd een mooie avond vol leuke, nieuwe contacten. Meer foto’s en een verslag van de rest van de avond bekijk je hier.

Bron: http://delanopr.nl/hoe-haal-ik-meer-uit-netwerken/

Ben jij klaar om impact te maken? Ik help je graag

Wat je droom ook is, free publicity in kranten, (online) magazines, op de radio en televisie tilt jouw bedrijf gegarandeerd naar een hoger niveau. Ben jij klaar om impact te maken? Ik help je graag. Plan een gratis 15-minutengesprek en informeer naar de mogelijkheden.

JA, ik hoor graag wat de pr-mogelijkheden voor mijn bedrijf zijn!

In deze vlog vertel ik meer over de kracht van goede pr. Ben je benieuwd wat publiciteit voor jou kan doen? Plan een vrijblijvend, gratis 15-minutengesprek in en informeer naar de mogelijkheden. Ik help je graag!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen