arrow_drop_up arrow_drop_down
26 december 2018 
in boeken

Gelukkiger ondernemen – 5 tips uit het boek The Magic

Tijdens mijn laatste weekend weg las ik een boek waar ik al enige tijd naar uitkeek. Het vervolg van The Secret door Rhonda Byrne. Het boek heet The Magic. Op de achterkant van het boek staat de tekst dat de schrijfster ons kan leren hoe je in een ongelofelijke reis van 28 dagen kennis kunt toepassen waarmee je je leven kunt veranderen. Klinkt fantastisch. Hier de highlights uit het boek.

Het boek gaat over dankbaarheid. Het belang van dankbaarheid en de manieren om dankbaarheid te krijgen in jouw leven. Als je dankbaar bent, is het niet mogelijk om op dat moment te bekritiseren en te verwijten. De schrijfster geeft een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen.

Tip 1 – Dank voor al het geld dat je in jouw leven hebt gekregen.
Al het eten, al de huur die is betaald, het schoolgeld, de boeken, alle educatie, alles.

Tip 2 – Zeg in plaats van ‘dank je wel’ eens erbij waarom je dankbaar bent. Bijvoorbeeld: ‘dank je wel voor het regelen’, of ‘dank je wel dat je mij hebt geholpen hiermee’. Ik ken zelfs iemand die iedereen altijd terugmailt met de woorden ‘dank voor de genomen moeite’.

Tip 3 – Doe mee met de ‘magische cheque’ – vul deze hier in https://www.thesecret.tv/gifts-for-you/magiccheck/ – en wees alvast dankbaar hiervoor.

Tip 4 – Wees oprecht dankbaar voor elke rekening die je betaalt.

Schrijf er bijvoorbeeld op: ‘Dank je – betaald’.

Tip 5 – Neem een moment van stilte voordat je gaat slapen en vertel jezelf (of God) de 3 dingen waar je dankbaar voor bent vandaag.

Welke tip neem je mee om wat mee te doen? Of heb je een extra tip? Schrijf het hieronder!

Wil jij The Magic zelf lezen? Schaf hem hier aan of reageer onder deze blog. Een van de mensen die reageert voor 1 maart 2019 wint het boek The Magic van Rhonda Byrne.

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!