20 september 2023 

Ons grote plan om een miljard euro aan free publicity aan te trekken

Een miljard euro aan free publicity. Ontdek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Op weg naar huis van vakantie, typ deze blog op mijn laptop. Het eerste deel van dit jaar was boeiend, en nu sta ik klaar om met mijn team het drukste deel van het jaar aan te pakken. We zitten niet stil; we hebben een plan.

Een miljard euro aan free publicity voor B2B-bedrijven

Eerder in 2023 heb ik goed nagedacht over mijn doelen voor de komende twee tot drie jaar. Ik wil innovatieve B2B-bedrijven helpen om verder te groeien. Daarvoor hebben we veel publiciteit nodig, en daarom heb ik mezelf een ambitieus doel gesteld: ik wil een miljard euro aan free publicity aantrekken voor innovatieve B2B-dienstverleners.

Deze zomer heb ik met Alexander Keehnen samengewerkt om PRGoeroes verder te laten groeien. We willen onze pr-werkzaamheden naar een hoger niveau tillen door onze bedrijfsprocessen te verbeteren. Alexander en ik kennen elkaar al jaren, omdat we in hetzelfde internationale netwerk zitten. Hij heeft veel ervaring in het ontwikkelen van groeistrategieën voor bedrijven, wat perfect past bij de doelen van PRGoeroes.

De groei van een bedrijf kan soms lastig zijn, vooral als je moet leren hoe je taken aan anderen kunt overlaten en ervoor moet zorgen dat alles goed verloopt. Een paar maanden geleden hadden Alexander en ik hier een gesprek over en besloten we om samen te werken aan duidelijke documentatie. Hierdoor kunnen onze teamleden beter samenwerken en kunnen we klanten de allerbeste service bieden.

(LET OP: Deze blog gaat niet over zichtbaarheid vergroten, waar ik normaal over schrijf, maar over interne verbeteringen.)

We begonnen met een aantal vragen:

 1. Het handhaven van de high-end standaard: Hoe zorgen we dat iedereen in ons team op dezelfde manier werkt en goede resultaten haalt?

 2. Het creëren van een geweldige service: Hoe maken we van onze klanten en partners echte fans? Klanttevredenheid is belangrijk voor elk succes, en we willen ervoor zorgen dat elke interactie met ons bedrijf iets is waar mensen met plezier over blijven praten. (Want vaak krijg je de mooiste klanten via aanbevelingen van andere klanten.)

 3. Groei en teamuitbreiding: Hoe trekken we nieuwe collega’s aan, trainen we ze effectief, en geven we ze de juiste verantwoordelijkheden? Groei betekent dat we voortdurend nieuw talent aantrekken. Het is belangrijk dat alle collega's begrijpen wat er van ze verwacht wordt.

 4. Duurzame verkoopstrategie: Hoe kunnen we onze verkooporganisatie optimaal inrichten, zodat we voortdurend nieuwe klanten kunnen verwelkomen? Als we willen blijven groeien, is het essentieel dat iedereen die betrokken is bij sales begrijpt waar we naartoe willen en hoe we dat willen bereiken.

Ik geef toe dat dit hele proces best moeilijk was. Het maken van gedetailleerde plannen is niet echt mijn sterkste kant. Hoe meer details erbij komen kijken, hoe lastiger ik het vaak vind. Maar met Alexander was het interessant. Terwijl ik vertelde over onze pr-campagnes en hoe pr-werk er in een ideale situatie uit zou moeten zien, bracht Alexander alles netjes in kaart op zijn laptop. Zijn vragen en vastberadenheid hielpen om elk stukje van het pr-proces op zijn plaats te laten vallen. Als vakidioot kun je soms zo gefocust zijn op de details dat je het overzicht kwijtraakt.

De resultaten spreken voor zich:

 • Proceskaarten: We hebben gedetailleerde proceskaarten gemaakt voor elk van onze vier processen, met alle benodigde tools, input en output, tot in het kleinste detail.
 • Interne operationele gids: We hebben de eerste versie van ons interne operationele handboek gelanceerd. Dit handboek bevat stap-voor-stap procesbeschrijvingen die voor iedereen begrijpelijk zijn
 • Een stappenplan met implementaties: De eerste stappen heb ik al kunnen implementeren.
 • Management Operation System: Eindelijk een eigen systeem om te groeien en iedereen een goede service te geven.

En nu?

Ik heb het handboek direct aan het team gegeven en de eerste stappen zijn gezet. Deze maand gaan we het handboek verder implementeren. Gelukkig gaat Alexander ons hierbij helpen.

Het verbeteren van processen is cruciaal voor een groeiend bedrijf zoals het onze. Het stelt ons in staat om te focussen op wat belangrijk is en klanten begrijpen beter wat er gebeurt. Hierdoor kunnen we ons doel van een miljard euro aan free publicity sneller bereiken.

Wil je meer weten over PRGoeroes? Klik hier. 

Heeft jouw groeiende bedrijf interne verbeteringen nodig?

 • Heb je behoefte aan meer structuur voor betere planning en prioritering?
 • Werkt je team niet zoals je wilt? Bijvoorbeeld door lange vergaderingen, onduidelijke afspraken, misverstanden of problemen?
 • Merk je dat klanten of collega's weglopen?

Dit zijn allemaal zaken die met een strakkere organisatie, duidelijke afspraken en goede communicatie kunnen worden opgelost of voorkomen. Wellicht is Alexander ook een match voor jouw bedrijf. Stuur me een bericht via het contactformulier, en ik breng jullie vrijblijvend met elkaar in contact.

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen