arrow_drop_up arrow_drop_down
24 oktober 2018 

Als je net zo onderneemt als mijn dochter zwemt …

Mijn dochter kan zelf zwemmen. Dat zijn haar eigen woorden. Het komt meer neer op drijven, dankzij haar zwembandjes. Ik heb er nog eens goed naar gekeken vanmiddag. Ze komt geen stap vooruit of achteruit. Als ze naar achteren wil, trappelt ze … en drijft ze naar voren. Het enige wat ze leuk vindt, is de hele tijd draaien en daarmee de focus verleggen.

Nu kunnen we even lachen over het bovenstaande. Maar zijn niet veel ondernemers precies hetzelfde? Ze ‘zwemmen’ als een tweejarige rondjes, terwijl ze klanten zoeken, hun social media of hun pr doen. Met elke week een nieuwe focus (lees: geen focus). Ik kan je uit eigen ervaring verklappen: dat werkt niet. Niet met de marketing, en ook niet met de aanpak van pr.

Voor het bedrijven van goede pr heb je meer nodig dan een paar zwembandjes. Zorg ervoor dat je kan zwemmen. Of dat je iemand hebt die dit kan. Diegene kan het je leren of die kan het werk voor je doen. En dan niet er een maandje of twee maanden aan werken en dan gaan ‘kijken’ of ‘voelen’. Nee, een jaar lang aan de bak en dan pas onderzoeken of je vooruit bent gekomen.

Wat vind jij hiervan?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookies...ja, gebruiken we!