09 januari 2019 

Olcay Gulsen geeft tips voor ondernemers: als je gevraagd wordt, zeg dan ja

Olcay Gulsen geeft tips voor ondernemers: als je gevraagd wordt, zeg dan ja

De belangrijkste tips voor ondernemers die Olcay Gulsen vorige maand deelde op het supervrouwenevent.

Vorige maand was Olcay Gulsen bij het supervrouwenevent waar ik ook sprak. Ze gaf tijdens haar keynote wat tips om meer gezien te worden als merk. In deze blog licht ik er een paar uit.

Olcays tip 1: Zorg dat je authentiek bent

Een no-brainer, maar het is wel belangrijk dat deze af en toe voorbijkomt. Want wat zijn ondernemers toch vreselijk bescheiden. Ze zijn de beste in hun vakgebied en vergeten dat te laten zien door blogs/vlogs en artikelen. Of ze zeggen dat ze de beste zijn, maar zijn het helemaal niet. Ook dat is verre van authentiek.

Ga nu eens staan voor wie je bent en waar je naartoe wilt. We hebben een korte tijd hier op aarde, laten we daar gebruik van maken.

Olcays tip 2: Creëer een groot netwerk

Je bent nooit klaar met netwerken. Simpelweg: nooit. Je weet ook nooit waar je iemand ooit nog voor nodig hebt. Je kunt nu niet de behoefte hebben om iemand in te huren, maar stel je voor dat je diegene over tien jaar kunt gebruiken. Daarnaast kunnen zij precies degene kennen met wie je in contact wilt komen. Beloon je netwerk en help iedereen zo goed mogelijk vooruit.

Olcays tip 3: Creëer een uniek social kanaal

Wat Olcay hiermee probeert duidelijk te maken, is dat je keuzes moet maken. Keuzes voor socialmediakanalen en de aanpak hiervan. Je redt het niet met af en toe ‘iets’ posten. Bedenk een aanpak, kies een doelgroep en houd vol.

Olcays tip 4: Zorg dat je altijd top of mind bent

Je krijgt klanten door te zorgen dat je in beeld bent zodra ze je nodig kunnen hebben. Zorg daarom dat je met regelmaat voorbijkomt via verschillende (social)mediakanalen.

Olcays tip 5: Alles wat in de schaduw staat, kan niet groeien!

Dit is een andere manier van hoe ik het uitleg: alles wat je aandacht geeft, groeit. Oftewel: investeer in jouw dromen, jouw doelen en jouw bedrijf waarmee je jouw doelen en dromen wilt behalen.

Olcays tip 6: Als je gevraagd wordt, zeg dan ja

Niet alleen ik zeg het, maar Olcay Gulsen ook: als je gevraagd wordt, zeg dan ja. Ja tegen die interviews voor op televisie, radio, online interviews en offline interviews.

Tot zover de belangrijkste tips voor ondernemers van Olcay Gulsen! Wat haal je uit deze tips? Wat ga jij nu anders doen?

Zo kiest de media voor jou!

Ben jij benieuwd wat goede publiciteit kan betekenen voor jouw bedrijf? Volg dan mijn online training Zo kiest de media voor jou! In 90 minuten ontdek jij hoe je jouw business in de schijnwerpers zet!

Lees meer over mijn online training Zo kiest de media voor jou!

Over de schrijver
Jennifer Delano is de meest spraakmakende freepublicityspecialist van Nederland. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om free publicity aan te trekken.
Reactie plaatsen